Pütür Pütür Durmayan Fondöten Var Mı?

Dilan Öztürk

Kayıtlı Üye
Fondöten konusunda bir süredir ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorum çünkü hangi ürünü denesem cildimde pütür pütür bir görüntü oluşuyor. İlk sürdüğümde çok kötü durmuyor ama biraz zaman geçince özellikle yanak bölgemde fondöten sanki cildimin üzerinde toplanmış gibi oluyor. Aynaya baktığımda o pütürlü görüntü beni gerçekten rahatsız ediyor.

Cildim karma diyebilirim ama bazı bölgelerde kuruluk da oluyor. Belki de bu yüzden fondöten düzgün durmuyor bilmiyorum. Nemlendirici kullanıyorum ama yine de bazı fondötenler cildimde güzel durmuyor. Özellikle burun kenarlarında ve yanaklarımda fondöten sanki parçalanmış gibi görünüyor.

Bir dönem daha yoğun kapatıcılığı olan fondötenler kullandım ama onlarda da bu pütürlü görüntü daha da belli oldu. Son zamanlarda daha ince yapılı fondötenlere yönelmeyi düşünüyorum ama hangileri gerçekten ciltte pürüzsüz duruyor bilmiyorum.

Açıkçası çok ağır makyaj görüntüsünü de sevmiyorum. Günlük kullanımda daha doğal duran ama cildi pütürlü göstermeyen bir fondöten arıyorum. Belki benim yaşadığım bu sorunu yaşayan başka kişiler de vardır diye düşündüm.

Ciltte pütürlü görünüm oluşturmayan ve daha pürüzsüz duran fondöten önerisi olan var mı?

Bu durum genelde ciltteki kuruluk ya da ölü deriyle alakalı olabiliyor. Fondöten ne kadar iyi olursa olsun cilt iyi hazırlanmazsa pütürlü durabiliyor. Haftada bir nazik peeling yaptıktan sonra makyajın çok daha düzgün durduğunu fark eden çok kişi var. Ayrıca fondöteni sürmeden önce nemlendiricinin iyice emilmesini beklemek de gerçekten fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Bazı fondötenler gerçekten ciltte çok ağır durabiliyor. Özellikle yoğun kapatıcılığı olanlar bazen pütürlü görüntüyü daha belirgin hale getiriyor. Daha ince yapılı ürünler genelde daha doğal duruyor. Mesela Maybelline Fit Me fondöten birçok kişide daha pürüzsüz durabiliyor. Çok kalın katman halinde uygulamamak da önemli.

Oyla 0
Fondöteni nasıl uyguladığın da çok etkiliyor. Fırça kullandığında bazı ürünler cildin üzerinde daha belirgin kalabiliyor. Nemli makyaj süngeri ile uygulandığında fondöten ciltle daha iyi bütünleşebiliyor. Aynı fondöten farklı uygulama yöntemiyle bambaşka durabiliyor gerçekten.

Oyla 0
Gözenek belirginliği de bazen pütürlü görüntüye neden olabiliyor. Bu durumda gözenek dolduran bir makyaj bazı kullanmak işe yarayabiliyor. Fondöten bazın üzerine daha düzgün oturuyor. Özellikle L'Oréal Infallible fondöten ile bazı kişiler bu şekilde daha pürüzsüz sonuç aldığını söylüyor.

Oyla 0
Çok kalın fondöten katmanı sürüldüğünde ciltte bir süre sonra parçalanmış gibi durabiliyor. Daha az ürün kullanıp ince kat halinde uygulamak genelde daha doğal bir sonuç veriyor. Ayrıca gün içinde pudra ile çok fazla katman eklemek de fondöteni pütürlü gösterebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt