Radyo Frekans ile Cilt Sıkılaştırma Gerçekten Etkili Mi?

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Bir süredir cildimde özellikle yanak ve boyun kısmında gevşeklik fark ediyorum. Cerrahi işlemlerden çekindiğim için son zamanlarda radyo frekans ile cilt sıkılaştırma yöntemlerini araştırıyorum. Sosyal medyada inanılmaz sonuçlar gösteriliyor ama bu kadar etkili olabilir mi emin değilim. Gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece geçici bir toparlanma mı sağlıyor?

Okuduklarıma göre bu yöntemde cildin alt tabakasına ısı enerjisi gönderiliyor. Bu enerji, kolajen ve elastin üretimini uyararak cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyormuş. Yani yüzeyde bir işlem yapılmadan, cilt altı kendini yeniliyormuş. Bazı uzmanlar “4–6 seans sonrası kalıcı fark oluşur” diyor ama bazı kullanıcılar da “ilk aylarda etkili, sonra azalıyor” diyor.

Benim amacım cildimi daha diri göstermek, yapay bir görünüm değil.

Gerçekten radyo frekans yöntemiyle uzun vadeli bir sıkılaşma sağlanabiliyor mu?

Bu işlemi deneyen varsa, kaçıncı seansta fark etti?

Ben 4 seans yaptırdım, üçüncü seansta fark belirgindi. Cildim daha gergin ve parlak görünüyor. Etkisi 6 ay sürdü, sonra bir seans daha yaptırdım.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas ama hiçbir tahriş yaşamadım. Radyofrekans sonrası ilk hafta hafif kızarıklık oluyor, sonra toparlanma başlıyor. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Ben 5 seans uygulama yaptırdım, özellikle boyun kısmında fark ettim. Kolajen üretimi yavaş yavaş arttığı için sabır gerekiyor ama sonuç kalıcı.

Oyla 0
Benim yüzümde belirgin bir sıkılaşma oldu. İlk seansta bile parlaklık fark ettim. 4 seans sonunda çene hattım daha belirginleşti, çok memnunum.

Oyla 0
Radyofrekans etkili ama düzenli yaptırmak gerekiyor. Ben yılda iki kez tekrarlıyorum, cildim canlı kalıyor. Yani kalıcılık tamamen bakım rutinine bağlı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt