Renkli Saçlarda Doğru Şampuan Seçilmezse Ne Gibi Sorunlar Çıkar?

Nilüfer

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra şampuan konusunun bu kadar önemli olacağını açıkçası tahmin etmiyordum. Eskiden marketten aldığım herhangi bir şampuanı kullanırken, şimdi kullandığım ürünün saçlarımda yarattığı etkiyi çok net hissediyorum. Yanlış şampuan kullandığımda saçlarım ya çok sertleşiyor ya da rengin çok hızlı aktığını fark ediyorum.

Bir dönem “nasıl olsa şampuan” diyerek derin temizleyici bir ürün kullandım ve birkaç yıkamada rengin bariz şekilde solduğunu gördüm. Sonrasında saçlarım daha kuru, daha mat ve zor şekil alan bir hale geldi. Bu deneyimden sonra şampuanın sadece temizleme değil, saçın genel sağlığı için de çok kritik olduğunu anladım.

Ama doğru şampuanı seçmek de kolay değil. Sülfatsız mı olmalı, renk koruyucu mu, nem verici mi derken insan iyice kararsız kalıyor.

Renkli saçlarda yanlış şampuan seçimi ne gibi sorunlara yol açabiliyor?

Yanlış şampuan rengi inanılmaz hızlı akıtıyor. Ben sülfatlı şampuan kullandığımda renk birkaç yıkamada matlaştı. Ayrıca saç telim de sertleşti. Şampuan değiştirince farkı çok net gördüm.

Oyla 0
Şampuan sadece rengi değil, saç derisini de etkiliyor. Yanlış ürün saç derisini kurutuyor, bu da saçın daha çabuk yağlanmasına yol açabiliyor. Ben bunu birebir yaşadım.

Oyla 0
Renkli saçlar zaten hassas olduğu için güçlü temizleyiciler saçı daha da yıpratıyor. Ben nazik şampuanlara geçince saçlarım daha esnek ve canlı hissettirmeye başladı.

Oyla 0
Yanlış şampuan kullanınca bakım ürünleri de işe yaramıyor. Ben maske yapsam bile saçım toparlamıyordu. Şampuanı değiştirdiğimde bakımın etkisi bile arttı.

Oyla 0
Kuaförüm “şampuan saçın temelidir” demişti. Yanlış temel üzerine bakım inşa edilemiyor. Doğru şampuanı bulunca saçımın davranışı tamamen değişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt