Renkli Saçlarda Yapılan Bakım Hataları Nelere Yol Açıyor?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra iyi niyetle bakım yapmaya çalışırken aslında farkında olmadan bazı hatalar yaptığımı sonradan fark ettim. İlk başta “ne kadar çok bakım o kadar iyi” diye düşünüyordum ama zamanla saçlarımın daha da ağırlaştığını, sönükleştiğini ve zor şekil alır hale geldiğini gördüm. Bu da beni bakım anlayışımı sorgulamaya itti.

Özellikle boyadan sonra her ürünü aynı anda kullanmak, sık sık ürün değiştirmek ve saçın tepkisini beklemeden yeni şeyler denemek saçımı daha da yordu. Başta küçük gibi görünen bu hatalar zamanla renk kaybına, kuruluğa ve kırıklara yol açtı. Yani yanlış bakımın etkisi hemen değil, zamanla ortaya çıkıyor.

Artık ne yapmam gerektiğinden çok, hangi hatalardan kaçınmam gerektiğini bilmek istiyorum.

Renkli saçlarda yapılan bakım hataları zamanla ne gibi sorunlara yol açıyor?

Yanlış bakım rengi çok daha hızlı akıtıyor. Ben sülfatlı şampuan ve sıcak su kullandığım dönemde rengin birkaç haftada solduğunu gördüm.

Oyla 0
Isı ve yanlış ürün birleşince saç çok çabuk yıpranıyor. Ben bunu geç fark ettim ama alışkanlıklarımı değiştirince saçım daha iyi hale geldi.

Oyla 0
Sürekli ürün değiştirmek saçın dengesini bozuyor. Ben sabit bir rutinle ilerleyince saçım daha stabil davrandı.

Oyla 0
Kuaförüm “yanlış bakım, bakım yapmamak kadar zararlıdır” demişti. Bu cümleyle sürece daha bilinçli yaklaşmaya başladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt