Roaccutane Cilt Lekelerini Azaltır mı, Yeni Lekeler Oluşturur mu?

Gülsüm Kara

Kayıtlı Üye
Roaccutane tedavisinin üçüncü ayındayım ve sivilcelerim azalırken bazı lekeler daha belirgin hale geldi. Özellikle çene çevremde koyu izler kaldı. Kimi “Roaccutane lekeleri geçiriyor” diyor, kimi “cildi incelttiği için lekeleri artırabilir.” Bu iki uç yorum arasında neye inanacağımı bilemiyorum.

Cildim şu anda hassas, bu yüzden leke ürünleri kullanmaya çekiniyorum. Doktorum “tedavi bitmeden ek ürün kullanma” dedi ama sabırlı olmak gerçekten zor.

Roaccutane uzun vadede lekeleri açar mı yoksa artırır mı? Deneyimi olan var mı?

Çözüm
Roaccutane genelde var olan lekeleri azaltır ama yeni lekeler oluşmasını engellemek için koruma şarttır. Ben SPF 50 güneş kremiyle tedavi boyunca korundum, sonuçta cilt tonum eşitlendi. Güneş koruması yapılmazsa geçici renk artışı görülebiliyor. Düzenli koruma sayesinde tedavi sonunda lekesiz, dengeli bir cilt elde ediliyor.
Roaccutane cildi incelttiği için güneş çok etkiliyor. Güneş koruyucu kullanmazsan lekeler artabiliyor.

Oyla 0
Roaccutane genelde var olan lekeleri azaltır ama yeni lekeler oluşmasını engellemek için koruma şarttır. Ben SPF 50 güneş kremiyle tedavi boyunca korundum, sonuçta cilt tonum eşitlendi. Güneş koruması yapılmazsa geçici renk artışı görülebiliyor. Düzenli koruma sayesinde tedavi sonunda lekesiz, dengeli bir cilt elde ediliyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt