Roaccutane Kullananlarda Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar?

Semra Türker

Kayıtlı Üye
Roaccutane’a başlayalı iki ay oldu ve cildim yavaş yavaş kuruyup toparlanmaya başladı ama son haftalarda fark ettim ki saçımda garip bir incelme var. Tararken daha fazla tel dökülüyor, özellikle duşta ellerime geliyor. En başta mevsimsel sanmıştım ama artık emin değilim. Acaba ilacın etkisi mi başladı, yoksa psikolojik mi?

Bazı kişilerde dökülme hemen başlıyormuş, bazılarında ise aylar sonra. Benimki ikinci aya denk geldi. Bu yüzden çok kafam karıştı. Vitamin eksikliği de etkiliyor olabilir ama ilacın vücuttaki yağ üretimini azalttığı söyleniyor; saç kökleri de bundan etkileniyor sanırım.

Gerçekten korkutucu bir süreç, çünkü saç dökülmesi sadece fiziksel değil, moral olarak da çok yıpratıcı.

Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. İlacı bırakmak istemiyorum ama saçlarım da benim için önemli.

Sizce Roaccutane kullananlarda dökülme ne zaman başlıyor, geçici mi oluyor? Ne kadar sürüyor bu dönem?

Çözüm
Benim dökülmem ilacın ikinci ayında başladı ve neredeyse iki ay sürdü. Sonra vücut alıştı, dökülme azaldı. Dermatoloğum saç köklerinin yağ dengesine alışma sürecinde bu tarz tepkiler verebildiğini söyledi. Yani genelde geçici bir dönem. Beslenmeme dikkat ettim, ekstra çinko desteği aldım. Üçüncü aydan sonra toparlanma başladı, şu an neredeyse eski haline döndü.
Benim dökülmem ilacın üçüncü ayında başladı. Özellikle tararken fark ettim. Doktorum bunun geçici bir yan etki olduğunu söyledi, tedavi bitince toparladı.

Benim dökülmem ilacın ikinci ayında başladı ve neredeyse iki ay sürdü. Sonra vücut alıştı, dökülme azaldı. Dermatoloğum saç köklerinin yağ dengesine alışma sürecinde bu tarz tepkiler verebildiğini söyledi. Yani genelde geçici bir dönem. Beslenmeme dikkat ettim, ekstra çinko desteği aldım. Üçüncü aydan sonra toparlanma başladı, şu an neredeyse eski haline döndü.

Çözüm
Geri
Üst Alt