Roaccutane Kullanırken Saç Boyanır mı? Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şirin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık bir aydır Roaccutane kullanıyorum ve cildimde gözle görülür bir iyileşme başladı. Ancak son günlerde saç derimde kuruluk, pullanma ve hassasiyet fark ettim. Normalde saçlarımı boyatmayı çok severim ve sık sık renk değiştirirdim, fakat şu an bu konuda ciddi bir tereddüt yaşıyorum.

İlacın cildi ciddi şekilde kuruttuğunu biliyoruz, haliyle saç derisi de bundan etkileniyor. Acaba saç boyası kullanmak bu kuruluğu daha da artırır mı?
Boya sonrası tahriş, kaşıntı ya da dökülme gibi etkiler yaşanır mı? Bunlar kafamda dönüp duran sorular…

Merak ettiğim konular:​

• Roaccutane kullanırken saç boyatan oldu mu?
  • Boya cilt üzerinde ekstra tahriş yapıyor mu?
  • Saç derisinin hassaslaştığı bu dönemde bitkisel ya da amonyaksız boyalar tercih etmek mantıklı olur mu?
Eğer bu süreçte saç boyatmayı deneyimlemiş olan varsa ya da dermatolog önerisiyle hareket eden birileri olduysa, tecrübelerinizi öğrenmek çok isterim.

Şimdiden yanıt verecek herkese çok teşekkür ederim 🙏
Bu süreçte bilinçli adımlar atmak hepimiz için önemli.

Ben de Roaccutane tedavisi sırasında saçımı boyatma konusunda çok kararsız kalmıştım. İlacın cildi kurutma etkisini cildimde fazlasıyla hissettim, aynı kuruluk saç derimde de oldu. Pullanma, hassasiyet ve zaman zaman kaşıntı yaşadım.

Bu yüzden boya yaptırmak bana hep riskli geldi. Zaten saç boyaları tek başına bile saçı ve saç derisini yorabiliyor, bir de Roaccutane ile kuruyan ve zayıflayan deriye kimyasal uygulamak tahriş riskini artırabilir diye düşündüm. Sonunda boyatmaktan vazgeçtim.

Eğer sen yine de boyatmayı düşünüyorsan, en azından amonyaksız, hassas ciltler için uygun ürünler tercih etmeyi ve işlem sonrası yoğun nemlendirici saç bakım maskesi kullanmayı mutlaka öneririm. Ama genel olarak ben tedavi sürecinde saç boyamayı çok sağlıklı bulmuyorum.

Saç derisi bu dönemde biraz zamana ve neme ihtiyaç duyuyor 🌿

Ben Roaccutane kullanırken saçımı boyamaya karar verdim, ama açıkçası sonrasında ciddi sıkıntılar yaşadım. Zaten tedavi süresince saç derim kurumuş ve pullanmaya başlamıştı, boya yaptıktan sonra bu durum daha da kötüleşti. Derim iyice tahriş oldu, kızarıklık ve yanma hissi günlerce geçmedi.

Eğer bu ilacı kullanıyorsanız, saç boyama kararını bir kez daha düşünmenizi öneririm. Benim için pişmanlık oldu. Özellikle hassas cilt yapınız varsa ya da saç derinizde zaten kuruluk varsa, boya ciddi zarar verebiliyor.
Bence en güvenlisi, tedavi bitene kadar beklemek ve saç derisini yormamak.

Geri
Üst Alt