Roaccutane Tedavisi Bitince Saçlar Yeniden Çıkar Mı?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Roaccutane tedavisini tamamlayalı bir buçuk ay oldu. Cildim gerçekten toparlandı ama saçlarım hâlâ eski yoğunluğuna kavuşmadı. Özellikle ön kısımlarda belirgin bir seyrelme var. Her sabah aynaya baktığımda “acaba geri çıkar mı?” diye düşünüyorum. Doktorum dökülmenin geçici olduğunu söylemişti ama ne kadar süreceğini kestiremiyorum.

Tedavi boyunca saçlarım hem inceldi hem de uzaması yavaşladı. Şimdi köklerin yeniden güçlenmesini bekliyorum ama o sabırsızlık hissi var içimde. Vitamin takviyelerine başladım, özellikle biotin ve çinko kullanıyorum. Yine de gözle görülür bir fark şimdilik yok.

Gerçekten merak ettiğim şey şu: Saçlar tedavi sonrası dönemde tamamen eski haline döner mi, yoksa sadece bir kısmı mı toparlar?

Çözüm
Ben de aynı korkuyu yaşamıştım. Tedavi bitince dökülen yerlerimin bir kısmı boş kalmış gibiydi. Dermatoloğum bunun vücudun toparlanma dönemi olduğunu söyledi. Üçüncü ayda bebek saçlar çıkmaya başladı, altıncı ayda yoğunluk geri geldi. Saçlar tamamen geri çıkıyor ama zaman istiyor. Bu süreçte stres yapmamak çok önemli.
Kardeşi de aynı süreci yaşadı. Onun saçları tam 4 ay sonra gürleşti. Doktoru dökülmenin geçici olduğunu, köklerin zarar görmediğini söylemişti.

Ben Roaccutane bitince saçımın geri çıkmayacağından korktum. Ama ikinci aydan itibaren bebek saçlarım belirmeye başladı. Özellikle beslenmeye dikkat ettim, bol su içtim. Şu anda neredeyse tedavi öncesine döndü. 🌿

Benim saçlarım ilacın etkisi geçtikten yaklaşık 3 ay sonra toparladı. Herkeste farklı ama tamamen dökülen kısımlar bile geri geldi. Bu süreçte sabırlı olmak çok önemli.

Ben de aynı korkuyu yaşamıştım. Tedavi bitince dökülen yerlerimin bir kısmı boş kalmış gibiydi. Dermatoloğum bunun vücudun toparlanma dönemi olduğunu söyledi. Üçüncü ayda bebek saçlar çıkmaya başladı, altıncı ayda yoğunluk geri geldi. Saçlar tamamen geri çıkıyor ama zaman istiyor. Bu süreçte stres yapmamak çok önemli.

Çözüm
Geri
Üst Alt