Roaccutane Tedavisi Ne Zaman Saç Dökülmesi Yapar?

Sibel Tüzün

Kayıtlı Üye
Roaccutane’a başlayalı iki ay oldu. Cildimde beklediğim gibi kuruluklar başladı ama son zamanlarda saç dökülmem dikkatimi çekmeye başladı. Tararken, duşta hatta giyinirken bile saç tellerim elimde kalıyor. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım, bu yüzden biraz endişelendim. Acaba Roaccutane saç dökülmesini ne zaman başlatıyor, herkes de aynı dönemde mi oluyor?

Bazı kişiler ikinci ayda başladığını söylüyor, bazıları hiç yaşamadığını. Bende ise hafif hafif başladı ama her geçen hafta artıyor gibi hissediyorum. Vitamin desteği alsam mı, yoksa tedavi bitene kadar beklemek mi gerekir bilmiyorum.

Bir yandan da “geçici bir durum” olduğunu umuyorum ama aynada saçlarımı ince görünce moralim bozuluyor.

Bu süreçte saç dökülmesi yaşayanlar, sizde ne zaman başladı ve ne kadar sürdü? Gerçekten tedavi bitince duruyor mu, yoksa kalıcı bir etki bırakabiliyor mu?

Çözüm
Roaccutane saç dökülmesini genelde ikinci ile dördüncü ay arasında başlatabiliyor. Benim dökülmem üçüncü ayda yoğunlaştı, ama geçiciymiş. Dermatoloğum köklerin sadece dinlenme evresine geçtiğini söyledi. Vitamin ve dengeli beslenme çok işe yarıyor. Tedavi bitiminden sonra dökülme duruyor, saçlar da geri çıkıyor.
Roaccutane saç dökülmesini genelde ikinci ile dördüncü ay arasında başlatabiliyor. Benim dökülmem üçüncü ayda yoğunlaştı, ama geçiciymiş. Dermatoloğum köklerin sadece dinlenme evresine geçtiğini söyledi. Vitamin ve dengeli beslenme çok işe yarıyor. Tedavi bitiminden sonra dökülme duruyor, saçlar da geri çıkıyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt