Roaccutane Tedavisi Sonrası Saç Ne Zaman Eski Gücüne Kavuşur?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Roaccutane tedavisini bitireli yaklaşık iki ay oldu. Cildim artık çok daha dengeli ama saçlarım hâlâ eski haline dönmedi. Teller daha zayıf, uçlar mat, köklerse sanki hâlâ yorgun. Tedavi sırasında dökülme azalmıştı, ama şu anda saçlarım hâlâ cansız duruyor. İlacı bıraktıktan sonra bu kadar uzun sürmesini beklemiyordum açıkçası.

Doktorum “vücudun toparlanması birkaç ay alır” demişti, ama gerçekten bu kadar uzun mu sürüyor? Herkes farklı söylüyor: kimi iki ayda düzelmiş, kimi altı ay beklemiş. Ben vitamin takviyesine başladım, biotin ve E vitamini kullanıyorum ama fark çok belirgin değil.

Bazen ayna karşısında saçımı tutup “ne zaman yeniden eskisi gibi olacak?” diye düşünüyorum.

Roaccutane sonrası saçın gücünü yeniden kazanması ne kadar sürüyor? Süreci hızlandırmak için yapılabilecek bir şey var mı?

Çözüm
Roaccutane biter bitmez saçlar eski haline dönmüyor, çünkü vücut hâlâ ilacın etkisini atıyor. Benim toparlanmam yaklaşık beş ay sürdü. Bu sürede biotin, çinko ve E vitamini desteği aldım. Ayrıca haftada iki kez nem maskesi yaptım, saç uçlarını da düzenli kestirdim. Sabırlı ol, çünkü bir anda değil ama yavaş yavaş eski gücüne kavuşuyor.
Roaccutane biter bitmez saçlar eski haline dönmüyor, çünkü vücut hâlâ ilacın etkisini atıyor. Benim toparlanmam yaklaşık beş ay sürdü. Bu sürede biotin, çinko ve E vitamini desteği aldım. Ayrıca haftada iki kez nem maskesi yaptım, saç uçlarını da düzenli kestirdim. Sabırlı ol, çünkü bir anda değil ama yavaş yavaş eski gücüne kavuşuyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt