Roaccutane Tedavisinde Dudak ve Burun Kuruluğuna Karşı Ne Kullanılmalı?

Binnur Kaya

Kayıtlı Üye
Roaccutane’a başlayalı iki ay oldu ve en belirgin yan etki dudak ve burun kuruluğu oldu. Dudaklarım sürekli çatlıyor, burun içi ise kuruyup kabuklanıyor. Özellikle sabahları nefes almak bile zorlaşıyor. Ne kadar nemlendirici uygulasam da birkaç saat sonra aynı hâle dönüyor.

Doktorum bunun ilacın yağ üretimini azaltmasından kaynaklandığını söyledi ama yine de bu kadar zorlayıcı olacağını düşünmemiştim. Günde birkaç kez krem sürüyorum, gece yatmadan da vazelin uyguluyorum ama etkisi kısa sürüyor.

Bu dönemde dudak ve burun kuruluğunu gerçekten yatıştıran bir ürün ya da rutin var mı?

Çözüm
Roaccutane döneminde dudak ve burun kuruluğu neredeyse herkeste görülüyor. Ben gündüz Bepanthol, gece kalın tabaka saf vazelin kullandım. Burun içi için de tuzlu su spreyi + az miktarda Bepanthol merhem çok işe yaradı. İki haftada kuruluk azaldı, kanama da durdu. Düzenli uygulama fark yaratıyor.
Roaccutane döneminde dudak ve burun kuruluğu neredeyse herkeste görülüyor. Ben gündüz Bepanthol, gece kalın tabaka saf vazelin kullandım. Burun içi için de tuzlu su spreyi + az miktarda Bepanthol merhem çok işe yaradı. İki haftada kuruluk azaldı, kanama da durdu. Düzenli uygulama fark yaratıyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt