Sabah Mı Akşam Mı Saç Bakımı Yapıyorsunuz?

Handan

Kayıtlı Üye
Saç bakımında ne yaptığımız kadar ne zaman yaptığımızın da fark yarattığını düşünmeye başladım. Bazı kişiler akşam bakım yapmanın daha mantıklı olduğunu söylüyor, bazıları ise sabah yapılan bakımın saçın gün boyu daha iyi görünmesini sağladığını savunuyor. Hangisi gerçekten daha etkili, emin olamıyorum.

Akşam bakım yapınca saçımı rahat bırakıyormuşum gibi hissediyorum ama sabaha nasıl uyanacağım da biraz sürpriz oluyor. Sabah bakım yapınca ise saç o an daha iyi duruyor ama gün içinde etkisi azalıyor gibi geliyor. Bu da “bakımı yanlış zamanda mı yapıyorum?” sorusunu aklıma getiriyor.

Bir de pratik tarafı var. Sabahları genelde acele oluyor, akşamları ise insan daha detaylı bakım yapabiliyor. Ama saçın gece boyunca yastıkta sürtünmesi, ürünlerin saçı ağırlaştırması gibi durumlar da kafamı kurcalıyor. Saçın gerçekten ne zaman bakıma daha iyi tepki verdiğini anlamak zor.

Bu yüzden herkesin kendi alışkanlığı mı, yoksa gerçekten daha doğru bir zaman mı var, bunu merak ediyorum.

Saç bakımını sabah mı akşam mı yapıyorsunuz, hangisinin daha etkili olduğunu düşünüyorsunuz?

Akşam bakım bana daha mantıklı geliyor çünkü acele yok. Saç ürünleriyle uğraşırken daha sakin oluyorum. Saçım da bu şekilde daha iyi toparlanıyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Sabah bakım yapanlardanım. Saçı o an görmek, kontrol etmek daha kolay oluyor. Gün içinde saçın nasıl duracağına sabah karar vermek bana daha pratik geliyor.

Oyla 0
Ben dengeyi şöyle kurdum: yoğun bakımı akşam, hafif dokunuşları sabah yapıyorum. Akşamları haftada bir maske, sabahları ise sadece uçlara az Gliss Keratin Oil Serum. Bu şekilde saçım ne ağırlaşıyor ne de bakımsız duruyor.

Oyla 0
Akşam yapılan bakımın etkisi sabaha daha iyi yansıyor bence. Ama saçla yatma şekli de önemli. Saçı sıkı toplamak sabah sonucu tamamen bozabiliyor.

Oyla 0
Bence zaman kadar düzen önemli. Sabah ya da akşam fark etmiyor, önemli olan bakımın alışkanlık haline gelmesi. Saç bir süre sonra buna uyum sağlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt