Bir noktadan sonra fark ettim ki, ben tokalarımı bozmuyorum — onları yanlış saklıyorum. Çekmeceye attığım lastikler bir süre sonra esnekliğini kaybediyor, metal tokalar birbirine dolanıyor, scrunchie’ler de tozdan sertleşiyor. Oysa her biri ayrı ayrı sevdiğim aksesuarlar; ama düzenli saklama alışkanlığım olmadığı için hepsi erken yıpranıyor.
Bir süre önce küçük kutulara ayırarak denedim: lastikler bir yerde, tokalar başka yerde, kumaş aksesuarlar kapalı bir bölmede. Gerçekten fark etti. Özellikle güneş gören yerde bırakmamak önemliymiş — bazı tokalar renk atıyor ya da elastik kısmı gevşiyor. Artık saç aksesuarlarını tıpkı makyaj ürünleri gibi korumaya çalışıyorum.
Yine de merak ettiğim bir şey var: tokaların ve kumaş aksesuarların ömrünü uzatmak için siz nasıl saklıyorsunuz?
Basit ama etkili bir düzen yöntemi ya da bakım tüyosu paylaşır mısınız?
Bir süre önce küçük kutulara ayırarak denedim: lastikler bir yerde, tokalar başka yerde, kumaş aksesuarlar kapalı bir bölmede. Gerçekten fark etti. Özellikle güneş gören yerde bırakmamak önemliymiş — bazı tokalar renk atıyor ya da elastik kısmı gevşiyor. Artık saç aksesuarlarını tıpkı makyaj ürünleri gibi korumaya çalışıyorum.
Yine de merak ettiğim bir şey var: tokaların ve kumaş aksesuarların ömrünü uzatmak için siz nasıl saklıyorsunuz?
Basit ama etkili bir düzen yöntemi ya da bakım tüyosu paylaşır mısınız?