Saç Aksesuarlarını Saklarken Nelere Dikkat Etmeli, Uzun Süre Dayanmaları İçin Ne Yapmalı?

Buğlem

Kayıtlı Üye
Bir noktadan sonra fark ettim ki, ben tokalarımı bozmuyorum — onları yanlış saklıyorum. Çekmeceye attığım lastikler bir süre sonra esnekliğini kaybediyor, metal tokalar birbirine dolanıyor, scrunchie’ler de tozdan sertleşiyor. Oysa her biri ayrı ayrı sevdiğim aksesuarlar; ama düzenli saklama alışkanlığım olmadığı için hepsi erken yıpranıyor.

Bir süre önce küçük kutulara ayırarak denedim: lastikler bir yerde, tokalar başka yerde, kumaş aksesuarlar kapalı bir bölmede. Gerçekten fark etti. Özellikle güneş gören yerde bırakmamak önemliymiş — bazı tokalar renk atıyor ya da elastik kısmı gevşiyor. Artık saç aksesuarlarını tıpkı makyaj ürünleri gibi korumaya çalışıyorum.

Yine de merak ettiğim bir şey var: tokaların ve kumaş aksesuarların ömrünü uzatmak için siz nasıl saklıyorsunuz?

Basit ama etkili bir düzen yöntemi ya da bakım tüyosu paylaşır mısınız?

Çözüm
Ben scrunchie’lerimi cam kavanozda saklıyorum, hem düzenli duruyor hem dekoratif. Lastik tokaları ise buzdolabı poşetlerinde tutuyorum, esnekliği uzun süre koruyor. Sıcak ortamlarda kauçuk lastikler çabuk bozuluyor, o yüzden serin yer şart.
Ben aksesuarlarımı türüne göre küçük pamuklu keselerde saklıyorum. Kumaş olanları kapalı kutuda tutmak çok işe yarıyor, tozdan ve nemden koruyor. Ayrıca direkt güneş alan yerlerde durmaması gerekiyor, lastikler gevşiyor.

Plastik ve metal tokaları ayırmak şart. Metal olanlar nemli ortamda paslanıyor. Ben ufak bölmeli organizer kullanıyorum. Ayrıca tokaları banyo yerine oda çekmecesinde tutmak önemli, bu sayede nemden etkilenmiyorlar.

Ben scrunchie’lerimi cam kavanozda saklıyorum, hem düzenli duruyor hem dekoratif. Lastik tokaları ise buzdolabı poşetlerinde tutuyorum, esnekliği uzun süre koruyor. Sıcak ortamlarda kauçuk lastikler çabuk bozuluyor, o yüzden serin yer şart.

Çözüm
Kumaş tokaları yıkamak da ömrünü uzatıyor. Ben ayda bir elde nazik sabunla yıkıyorum, sonra gölgede kurutuyorum. Renkleri solmuyor, kumaş yumuşak kalıyor. Ayrıca tokaları karıştırmadan renklerine göre ayırmak sabah seçimde kolaylık sağlıyor.

Organizer kutular benim kurtarıcım oldu. Küçük bölmeli bir kutuda tokalarımı boyutuna göre ayırdım. Metal olanları üstte, kumaş olanları alt çekmecede tutuyorum. Hem daha düzenli hem de kırılma riskini azaltıyor.

Geri
Üst Alt