Saç Bakım Rutininiz Nasıl? Ben Nerede Yanlış Yapıyorum?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Saç bakımıyla ilgili artık gerçekten kafam karışmış durumda. Bir dönem hiçbir şey yapmıyordum, sonra “bakım şart” denince bu sefer her şeyi yapmaya başladım. Şampuan, saç kremi, maske, yağ, serum… Ama sonuç beklediğim gibi olmadı. Saçlarım bazen iyi görünüyor, bazen de sanki ne yapsam düzelmiyor. Bu yüzden “acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum” diye sorgulamaya başladım.

Rutine bağlı kalmaya çalışıyorum ama herkesin söylediği başka. Kimi maske şart diyor, kimi gerek yok diyor. Kimi saç kremi kullanmadan asla olmaz diyor, kimi de saçı ağırlaştırdığını savunuyor. Ben de ister istemez deneme yanılma içinde kaldım. Fazla ürün kullandığımda saçım sönüyor, az kullandığımda da bakımsız duruyor gibi hissediyorum.

Aslında çok karmaşık bir şey istemiyorum. Saçım sağlıklı görünsün, kolay taransın, koparak uzamasın yeter. Ama doğru rutini kuramayınca insan kendini başarısız hissediyor. Belki de sorun ürünlerde değil, sıralamada ya da sıklıktadır. O yüzden gerçek deneyimleri merak ediyorum.

Saç bakım rutininizi nasıl oluşturdunuz ve sizce en sık yapılan hata ne?

Benim de saçım uzun süre toparlanmadı çünkü fazla ürün kullanıyordum. Sonradan sadeleştirdim. Şampuan + saç kremi + haftada bir maske bana yetti. Her gün bir şey sürmeyince saçım daha dengeli durmaya başladı. Bence en büyük hata her ürünü aynı anda kullanmak.

Oyla 0
Rutini oturtmak zaman alıyor. Ben başta başkalarının rutinini kopyaladım ama saçım aynı tepkiyi vermedi. Kendi saçımın neyi sevip sevmediğini gözlemledim. Bir ürünü en az birkaç hafta denemeden karar vermemek önemli.

Oyla 0
Ben saç bakımında sıralamanın çok fark ettiğini fark ettim. Maske sonrası mutlaka krem kullanıyorum mesela. Önceden bilmiyordum. Küçük detaylar ama sonucu değiştiriyor. Yanlış yaptığını düşünme, çoğumuz aynı yollardan geçiyoruz.

Oyla 0
Bence en sık yapılan hata sabırsızlık. Bir ürünü iki kez kullanıp “işe yaramadı” demek çok yaygın. Saç hemen tepki vermiyor. Ben düzenli ama az ürünle devam edince daha iyi sonuç aldım.

Oyla 0
Benim için dönüm noktası saç tipimi kabullenmek oldu. İnce telli saça kalın telli gibi davranınca olmuyor. Rutin yanlış değil, saça uymuyor olabilir. Oradan başlamak işleri kolaylaştırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt