Saç Boyası Sonrası Saçın Parlaklığını Korumak İçin Ne Yapıyorsunuz?

Nermin Çalışkan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonraki ilk günlerde aynaya bakmak gerçekten keyifli oluyor. Renk canlı, saç parlak ve daha sağlıklı duruyor. Ama ne yazık ki bu görüntü çok uzun sürmüyor. Birkaç yıkamadan sonra saç matlaşmaya başlıyor, rengi duruyor ama o ilk parlaklık kayboluyor. Aslında saçım çok yıpranmış gibi durmuyor ama ışığı eskisi gibi yansıtmıyor.

Parlaklık için maske yapıyorum, krem kullanıyorum ama bazen yeterli gelmiyor. Bazı ürünler saçı yumuşatıyor ama parlaklık vermiyor, bazıları ise anlık parlak gösterip birkaç saat sonra sönük bırakıyor. Özellikle boyalı saçta bu dengeyi tutturmak zor. Isı kullanımı da işin içine girince saç daha da matlaşıyor gibi hissediyorum.

Bir de “parlaklık” kavramının tam olarak neye bağlı olduğunu anlamaya çalışıyorum. Nem mi, doğru ürün mü, yoksa saçın yapısı mı daha etkili? Kuaförden çıkan o parlak görünümü evde sürdürmek mümkün mü gerçekten emin değilim. Saçımı ağırlaştırmadan, yağlı göstermeden daha canlı ve parlak tutmanın bir yolu varsa öğrenmek istiyorum.

Saç boyası sonrası saçın parlaklığını uzun süre korumak için siz neler yapıyorsunuz, gerçekten işe yarayan yöntemler neler?

Parlaklık için en çok farkı durulama suyunun ılık olması yarattı. Sıcak sudan vazgeçince saç daha az matlaştı. Bir de son durulamada saç kremi kalıntısı bırakmamaya dikkat ediyorum, bu da parlaklığı etkiliyor.

Oyla 0
Ben parlaklık veren serumları sadece uçlara ve çok az kullanıyorum. Fazla sürünce saç yağlı duruyor ama doğru miktarda kullanınca ışığı daha güzel yansıtıyor. Az ürün gerçekten daha etkili.

Oyla 0
Benim için en büyük fark nem oldu. Nem maskelerini düzenli kullanmaya başlayınca saç hem daha yumuşak hem de daha parlak görünmeye başladı. Parlaklık aslında sağlıklı görünümün bir sonucuymuş.

Oyla 0
Ben boyadan sonra bir süre ısıyı ciddi şekilde azalttım. Fön ve maşa yapmadığım dönemlerde saçın doğal parlaklığı daha çok ortaya çıkıyor. Isı gerçekten parlaklığı öldürüyor.

Oyla 0
Ben arada sirke ya da asidik durulama deniyorum. Herkese uygun olmayabilir ama saçımda işe yarıyor. Saçın pH’ı dengelenince renk ve parlaklık daha iyi duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt