Saç Boyası Sonrası Yapılan Bakım Gerçekten Fark Yaratıyor Mu?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra herkes bakım yapmam gerektiğini söylüyor ama bazen bunun gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum. Çünkü bakım yapıyorum, maske sürüyorum, ürün alıyorum ama sonuçlar her zaman beklediğim gibi olmuyor. “Acaba gereksiz mi uğraşıyorum” diye düşündüğüm zamanlar oluyor.

Bir yandan bakımsız bıraktığımda saçım daha kötü oluyor, bunu da fark ediyorum. Ama bakım yapınca da mucize olmuyor. Demek ki bakımın da bir mantığı, doğru şekli var ama ben onu tam oturtamamış olabilirim. Hangi bakım ne işe yarıyor, hangisi sadece geçici his veriyor, bunu ayırt edemiyorum.

Ürün denemekten de yoruldum açıkçası. Çok fazla şey sürmek saçımı daha ağırlaştırıyor. Daha az ama etkili bir şey yapmak istiyorum. Bakım gerçekten fark yaratıyorsa, bunu daha bilinçli yapmak istiyorum.

Saç boyası sonrası bakım gerçekten işe yarıyor mu, yoksa fark yaratması için doğru şekilde mi yapılması gerekiyor?

Bence bakım fark yaratıyor ama beklenti yanlış olunca hayal kırıklığı oluyor. Bakım saçın eski haline dönmesini değil, daha fazla yıpranmamasını sağlıyor.

Oyla 0
Ben bakımda sürekliliğin önemli olduğunu fark ettim. Bir kere maske yapıp bırakınca fark olmuyor. Düzenli olunca saç daha dengeli duruyor.

Oyla 0
Çok ürün yerine doğru ürün daha iyi. Ben üç farklı maske yerine tek bir ürünü düzenli kullandım ve saçım daha iyi toparlandı.

Oyla 0
Bakımın etkisi bazen hemen değil, birkaç hafta sonra ortaya çıkıyor. Sabırsız olunca işe yaramıyor sanıyoruz.

Oyla 0
Ben bakımı “düzeltme” değil “koruma” olarak görmeye başladım. Bu bakış açısı sayesinde hem beklentim düştü hem saçım daha iyi durumda kaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt