Saç Boyasından Sonra Saç Dökülmesi Yaşayan Var Mı?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra birkaç gün içinde saç dökülmemin arttığını fark ettim ve bu durum beni ciddi şekilde tedirgin etti. Boyadan önce de mevsimsel olarak dökülme yaşıyordum ama bu sefer sanki biraz daha yoğun gibi geliyor. Duşta, tarakta ve yerde daha fazla saç görmek ister istemez insanın aklına kötü ihtimalleri getiriyor.

En çok kafamı karıştıran şey, bunun gerçekten boyadan mı kaynaklandığı yoksa zaten olacak bir dökülmenin boya sonrası daha mı fark edilir hale geldiği. Saç derimde yanma ya da acı yok ama yine de saç köklerinin zarar görmüş olabileceği düşüncesi içimi rahat bırakmıyor. Bir yandan da “her boya sonrası olur mu” diye kendimi sorguluyorum.

Bu sürecin geçici mi yoksa dikkat edilmezse kalıcı bir probleme dönüşüp dönüşmeyeceğini merak ediyorum. Benim gibi bu durumu yaşayanların deneyimlerini bilmek istiyorum.

Saç boyasından sonra artan saç dökülmesi yaşayanlar oldu mu, bu durum zamanla düzeldi mi?

Ben de boya sonrası birkaç hafta dökülme yaşadım. Doktorum bunun saç derisinin kimyasal strese verdiği bir tepki olabileceğini söyledi. Doğru bakım ve biraz sabırla dökülme kendiliğinden azaldı.

Oyla 0
Boya tek başına dökülme yapmaz ama saç zaten hassassa tetikleyebilir. Ben mevsimsel dökülmeyle birleşince çok yoğun hissetmiştim. Sonradan normale döndü.

Oyla 0
Saç derisi çok hassassa boyadan sonra geçici dökülme yaşanabiliyor. Benimki yaklaşık bir ay sürdü. Bu süreçte saçımı çok nazik kullandım, ısıdan uzak durdum.

Oyla 0
Bende de olmuştu ve çok korkmuştum. Ama kuaförüm bunun sık görülen bir durum olduğunu söyledi. Saç kökleri zarar görmediyse genelde toparlıyor.

Oyla 0
Dermatoloğum boya sonrası dökülmenin çoğu zaman geçici olduğunu söyledi. Dökülme süresi uzamazsa ve açılma yoksa endişe etmemek gerekiyormuş. Bu bilgi beni çok rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt