Saç Boyasından Sonra Saçlar Eski Canlılığına Döner Mi?

Mina Yalçın

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra yaşadığım en büyük hayal kırıklığı, saçlarımın eski canlılığını kaybetmiş gibi görünmesi oldu. Renk güzel ama saçlarım daha mat, daha yorgun ve daha cansız duruyor. Boyadan önce saçlarım daha az bakım görmesine rağmen daha sağlıklı hissediyordum. Şimdi ise ne kadar bakım yapsam da o eski görüntüyü tam yakalayamıyorum.

Bu durum beni ister istemez düşündürüyor. Acaba saçlarım bir daha hiç eski haline dönmeyecek mi, yoksa bu sadece geçici bir dönem mi? Bazı günler saçım daha iyi görünüyor, bazı günler ise sanki hiç toparlanmayacakmış gibi hissediyorum. Bu iniş çıkışlar kafamı daha da karıştırıyor.

Gerçekçi olmak istiyorum ama umutsuz da olmak istemiyorum. Zaman ve doğru bakımla saçlar eski canlılığına yaklaşabilir mi, bunu merak ediyorum.

Saç boyasından sonra saçlar zamanla eski canlılığına geri dönebilir mi, yoksa bu değişim kalıcı mı oluyor?

Tamamen eski haline dönmesi zor ama yaklaşabiliyor. Ben bunu yaşadım. İlk başlarda çok umutsuzdum ama birkaç ay düzenli bakım yapınca saçım gözle görülür şekilde toparladı.

Oyla 0
Boya sonrası saçın canlılığı hemen geri gelmiyor. Saçın yeniden nem ve dengesini bulması zaman alıyor. Ben bunu kabullendikten sonra süreci daha sakin geçirdim.

Oyla 0
Canlılık sadece bakım değil, alışkanlıklarla da ilgili. Isıyı azalttım, saçımı daha nazik kullanmaya başladım. Bu değişiklikler saçımın görünümünü ciddi şekilde etkiledi.

Oyla 0
Saç eski haline birebir dönmeyebilir ama sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşabilir. Ben bunu hedefleyince hayal kırıklığım azaldı.

Oyla 0
Kuaförüm “saç hafızası yok ama doğru bakımı tanır” demişti. Zamanla saçımın daha iyi tepki verdiğini gördüm. Bu cümle bana çok iyi gelmişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt