Saç Çizgim Geri Gidiyor, Geri Kazanmak Mümkün Mü?

Mahmut Köse

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç çizgime daha dikkatli bakmaya başladım ve şakakların eskisi kadar dolu olmadığını fark ettim. Günlük hayatta çok göze batmıyor ama eski fotoğraflarla karşılaştırınca değişim net şekilde ortaya çıkıyor. Asıl kafamı kurcalayan şey bunun ne kadar ciddi olduğu. Bazı günler “abartıyorum galiba” diyorum, bazı günler ise ileride daha kötü olacağını düşünüp geriliyorum.

İnternette okudukça kafa daha da karışıyor. Kimileri bu aşamada geri dönüşün mümkün olduğunu söylüyor, kimileri ise sadece süreci yavaşlatabileceğimi. Saç ekimi için erken mi, yoksa şimdiden önlem almak mı gerekir emin olamıyorum. Genetik faktörler, stres ve yaş derken işin içinden çıkmak zorlaşıyor. Yanlış bir karar verip hem zaman hem de moral kaybetmek istemiyorum.

Şakaklardan gerilemeye başlayan saç çizgisinde, eski yoğunluğa ulaşmak gerçekten mümkün mü?

Benim saç çizgim de benzer şekilde geri gitmeye başlamıştı. Baştan çok önemsemedim ama zamanla açılma hızlandı. Tamamen eski haline dönmedi ama erken müdahale sayesinde daha kötüye gitmesini durdurabildim. Beklentiyi doğru ayarlamak çok önemli.

Oyla 0
Bu işte genetik çok belirleyici. Babamda ve amcalarımda aynı çizgi vardı. Ben de kabullendim ama yine de bakımı ihmal etmedim. Tam geri dönüş beklemek insanı yıpratıyor, kontrollü ilerlemek daha mantıklı.

Oyla 0
Fotoğrafla takip bence en sağlıklısı. Günlük aynaya bakarak karar vermek yanıltıcı oluyor. 3–6 ay arası karşılaştırınca durum netleşiyor ve ona göre adım atabiliyorsun.

Oyla 0
Şakaklar en zor toparlayan bölge. Bunu bilerek hareket etmek gerekiyor. Ben geç kaldım ama yine de keşke daha erken bilinçlenseydim diyorum.

Oyla 0
Uzman görüşü almadan karar verme. Forum deneyimleri yol gösterir ama saç yapısı kişisel bir konu. Analiz olmadan net konuşmak zor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt