Saç Çizgim Son Bir Yılda Belirgin Şekilde Açıldı, Bu Hız Normal Mi?

Kenan Kalaycı

Kayıtlı Üye
Son bir yılda ön saç çizgimde ciddi bir değişim oldu. Eskiden sadece hafif üçgenleşme vardı ama şimdi şakaklar net şekilde geriye gitmiş durumda. Eski fotoğraflarla karşılaştırınca fark bariz. Bu beni en çok rahatsız eden şey çünkü ön çizgi değişince yüz ifadesi bile değişiyor.

Asıl kafamı kurcalayan şey şu: Bu hız normal mi? Yani erkek tipi dökülme bu kadar kısa sürede belirginleşebilir mi? Çünkü bazıları yıllarca yavaş ilerler diyor, bazıları ise bir iki yılda ciddi açılma yaşadığını söylüyor. Benim yaşım 27 ve bu kadar hızlı değişim biraz moral bozdu.

Bu hız genetik sürecin normal bir parçası mı yoksa hızlı ilerleyen bir dökülme mi yaşıyorum?

Erkeklerde ön saç çizgisinin 1 yıl içinde belirgin şekilde açılması normal kabul edilir mi?

Evet, olabilir. Erkek tipi dökülme bazen yavaş başlar ama belirli bir dönem hızlanabilir. Bende 25–27 yaş arası ön çizgi ciddi şekilde geriledi, sonra hız yavaşladı. Süreç herkes için lineer ilerlemiyor.

Oyla 0
1 yılda belirgin fark varsa genetik süreç aktif demektir. Ama bu hız sürekli aynı kalmayabilir. Bazı dönemler hızlanıp sonra stabilize olabilir.

Oyla 0
Fotoğraf karşılaştırması en net yöntem. Eğer gerçekten belirgin fark varsa süreci ciddiye almak gerekir. Beklemek genelde işe yaramıyor.

Oyla 0
Doktorum erkek tipi dökülmenin “atak dönemleri” olabileceğini söyledi. Yani bir yıl hızlı ilerleyip sonra yavaşlayabilir. Bu bilgi kafamı rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt