Saç Derim Boyadan Sonra Dengesini Kaybetmiş Gibi, Ne Yapmalıyım?

Miray Ulusoy

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra sadece saç tellerimde değil, saç derimde de belirgin bir değişim fark ettim. Eskiden ne çok yağlanan ne de çok kuruyan saç derim, boyadan sonra sanki ne yapacağını bilemez hale geldi. Bir gün kaşıntı oluyor, ertesi gün dipler aşırı yağlı hissediyor, bazen de saç derim gergin ve rahatsız edici bir his veriyor. Bu dengesizlik beni en çok zorlayan şey oldu.

En çok korktuğum nokta, yanlış bir şey yapıp saç derimi daha da bozmak. Kepek şampuanı mı kullanmalıyım, yoksa bu daha mı kötü olur, emin olamıyorum. Yağlı gibi hissedince daha sık yıkamak istiyorum ama bu sefer de saç derim daha hassaslaşıyor. Bir kısır döngüye girmiş gibi hissediyorum.

Saç derisi toparlanmadan saçların da tam olarak düzelmediğini fark ettim. O yüzden önce saç derisini dengelemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Saç boyasından sonra dengesini kaybetmiş gibi hisseden saç derisi için neler yapmak gerekiyor?

Boya saç derisini de kimyasal strese sokuyor. Bu yüzden bir süre dengesiz davranması çok normal. Ben bu dönemde saç derisine hiçbir aktif ürün sürmedim, sadece nazik bir şampuanla yıkadım ve zamanla dengeye girdi.

Oyla 0
Saç derisi dengesizken kepek ya da yağ karşıtı ürünler kullanmak durumu daha kötüleştirebiliyor. Ben bunu yaşayarak öğrendim. Daha yumuşak, hassas saç derisine uygun ürünlere geçince rahatladım.

Oyla 0
Sıcak su saç derisinin dengesini daha da bozuyor. Ilık suyla yıkamaya başladığımda kaşıntı ve gerginlik ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Boya sonrası saç derisine masaj yapmak iyi fikir gibi geliyor ama bazen tam tersi etki yapıyor. Ben masajı azalttığımda saç derim daha sakinleşti.

Oyla 0
Dermatoloğum saç derisinin boya sonrası bir iyileşme sürecine girdiğini söyledi. Bu süreçte sade ve nazik bakım yapılması gerekiyormuş. Bu bilgiden sonra her şey daha anlamlı geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt