Saç Derim Parlıyor Ama Aynı Zamanda Pul Pul Dökülüyor, Bu Normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Saç derim özellikle yıkamadan sonraki günlerde ciddi şekilde parlıyor. Aynaya baktığımda yağlı olduğu çok net belli oluyor ama işin garip tarafı, aynı zamanda saç derimde pul pul dökülmeler de var. Bu durum bana çok çelişkili geliyor çünkü pul pul dökülme deyince aklıma hep kuru saç derisi gelirdi.

Parlama genelde yağlanma belirtisi olarak görülüyor ama bu pul pul görüntü sanki saç derim kuruyormuş gibi duruyor. Bazen kaşıntı da eşlik ediyor. Saçımı temiz hissetsem bile bu görüntü geçmiyor. Yanlış bir şey yapıyor olabileceğimi düşünüyorum ama tam olarak nerede hata yaptığımı anlayamıyorum.

Bu durumun normal mi yoksa saç derisiyle ilgili bir sorun mu olduğunu merak ediyorum.

Saç derisi yağlıyken aynı anda pul pul dökülmesi normal kabul edilir mi?

Bu durum bende de vardı ve dermatoloğum bunun yağlı kepek olduğunu söyledi. Saç derisi yağlı ama yüzeydeki hücreler düzensiz döküldüğü için pul pul görünüyormuş. Yani kuru kepek gibi değil ama benzer bir görüntü veriyor.

Yanlış şampuan kullanımı bende bunu tetiklemişti. Çok sert arındırıcı şampuanlar saç derimi tahriş etti, yağlandı ama aynı zamanda pul pul dökülmeye başladı. Daha nazik ürünlere geçince azaldı.

Saç derisi yağlı ama susuz kalmış olabilir. Bu durumda hem parlama hem dökülme birlikte görülebiliyor. Nem dengesini sağlayınca fark ediyor.

Pul pul dökülme her zaman kuruluk demek değil. Yağlı saç derisinde de kepek şeklinde kendini gösterebiliyor. Ben de bu ayrımı sonradan öğrendim.

Normal sayılabilir ama uzun sürüyorsa ihmal etmemek lazım. Çünkü seboreik dermatit gibi durumlar da bu şekilde başlıyor.

Geri
Üst Alt