Saç Derim Yağlı Ama Uçlarım Kuru, Kepek Bununla mı İlgili?

Lila Eren

Kayıtlı Üye
Saç derim çok çabuk yağlanıyor ama saç uçlarım tam tersi, oldukça kuru ve kırılmaya meyilli. Bu dengesizlik beni çok zorluyor çünkü dipler için hafif ürünler kullanmam gerekirken uçlar için yoğun bakım gerekiyor. Aynı anda hem yağlanma hem kepek olması da bu durumu daha karmaşık hale getiriyor.

Saç derim yağlı olduğu için uçlara bakım yapmaktan çekiniyorum. Ama bakım yapmadığımda uçlar daha da kuruyor. Acaba bu dengesizlik kepeğin oluşmasında da etkili mi, yoksa tamamen ayrı bir sorun mu bilmiyorum.

Bu durumu yaşayanların nasıl bir denge kurduğunu merak ediyorum.

Saç derisi yağlıyken uçların kuru olması kepek sorunuyla bağlantılı olabilir mi?

Bende de aynı durum var. Saç derim yağlı ama uçlarım kuru. Dermatoloğum bunun çok yaygın olduğunu söyledi. Yanlış şampuan kullanımı bu dengesizliği artırabiliyor.

Oyla 0
Uçlara bakım yapmamak kepeği etkilemiyor ama saçın genel sağlığını bozuyor. Ben dipleri rahat bırakıp uçlara serum kullandığımda daha dengeli oldu.

Oyla 0
Saç derisi yağlı ama susuz kalmış olabilir. Bu durumda kepek oluşabiliyor. Uçların kuru olması da bu susuzluğun bir göstergesi.

Oyla 0
Kepek şampuanını sadece diplerde kullanmak çok önemli. Uçlara gelince saç daha da kuruyor. Ben bu ayrımı yapınca rahatladım.

Oyla 0
Bu durum genelde yanlış bakım rutininin sonucu oluyor. Doğru ürünlerle dip–uç dengesini kurunca kepek de zamanla azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt