Saç Derisi Egzama İçin Şampuan Öneriniz Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oktay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oktay

Kayıtlı Üye
Merhabalar,

Uzun süredir saç derisinde egzama sorunuyla mücadele ediyorum. Farklı şampuanlar, bakım ürünleri denememe rağmen maalesef kalıcı bir çözüm bulamadım. Özellikle kaşıntı, pullanma ve saç derisinin dökülmesi gibi belirtiler günlük hayatımı oldukça olumsuz etkiliyor.

Dermatolog tavsiyesiyle bir süre Prozinc - Salicade Şampuan kullandım. İlk birkaç kullanımda hafif bir rahatlama hissettim ancak uzun vadede ne yazık ki beklediğim faydayı göremedim. Şu an hâlâ kaşıntı ve döküntü şikayetlerim devam ediyor.

Bu yüzden sizlerden yardım almak istiyorum:
👉 Benim gibi saç derisi egzamasıyla mücadele eden var mı?
👉 Hangi ürünler, ilaçlar ya da doğal yöntemler size gerçekten iyi geldi?
👉 Kullandığınız ve memnun kaldığınız özel bakım rutinleri var mı?

Gerçekten işe yarayan öneriler duymak beni çok mutlu eder.
Şimdiden yanıt verecek herkese teşekkür ederim 🙏

Kesinlikle, şampuan tek başına çözüm olmayabilir. Arkadaşım, doktora gitmeni tavsiye ederim. Ben de Prozinc kullandım ama hiçbir faydasını görmedim, sonunda doktor kontrolüne gittim. DermoTTO losyonu kullanarak bu sorunu aşmayı başardım.

Şampuanlar saç derisindeki durumu etkiler, ama kesinlikle @Merve'nin dediklerine katılıyorum. Saçındaki egzama için doktordan randevu alıp tedavi sürecini başlatman önemlidir.

Egzama, kolay kolay geçmediği için saçlarınızı sürekli soğuk veya ılık suyla yıkamanız önemlidir. Doktorun önerdikleri dışında kulaktan duyma şeyler denememekte fayda var, çünkü egzama artış gösterebilir.

Merhaba,
Senin yaşadıklarını birebir ben de yaşadım. Özellikle mevsim geçişlerinde kaşıntı, pullanma ve dökülme beni o kadar bunaltıyordu ki bazen saçlarımı yıkamaya bile çekinir hale gelmiştim.

Ben de Prozinc Salicade şampuanını kullandım ama bana da çok fazla fayda sağlamadı. Sonra bir dermatoloğum şöyle bir kombin önerdi ve ciddi anlamda fark yarattı:
  • Bioderma Node DS+ şampuan (haftada 2-3 defa kullandım)
  • Duştan sonra saç derime hafifçe Avene Cicalfate krem uyguladım (hassas ciltlere uygun)
  • Haftada 1 kez de çay ağacı yağı ve tatlı badem yağı karışımını saç derime sürdüm, 30 dakika bekletip yıkadım
Ayrıca çok sıcak suyla yıkamayı tamamen bıraktım ve saç kuruturken direkt deriye hava tutmamaya özen gösterdim. Bunlar basit gibi ama egzamalı cildi ciddi etkiliyor.

Yaklaşık 1 ay sonra gözle görülür bir rahatlama oldu. Sabırlı olmanı öneririm, çünkü egzama hemen geçmiyor ama kontrol altına alınabiliyor.

Geçmiş olsun 🍀

Selam,
Egzama benim de yıllardır uğraştığım bir konu. Hatta bazen saç derimde değil, kaş diplerimde ve kulak arkamda bile kızarıklık ve pullanma oluyordu. Dermatoloğum bunun seboreik dermatit tabanlı egzama olduğunu söyledi.

İlk başta bir sürü ürün denedim ama bana en iyi gelen şunlar oldu:
  • Ketokonazol içeren şampuanlar (örneğin Konazol veya Nizoral)
  • Saç derisine 5 dakika masaj yaparak uygulayıp durulamadan önce biraz bekletiyordum
  • Ayrıca ara sıra elma sirkesi ve suyla saç derisine tonik yapar gibi nazikçe silmek iyi geliyor
Ancak şunu unutma: Bu ürünler bazen ilk başta kuruluk hissi verebilir, sonrasında deri toparlayınca kaşıntı ve dökülme azalıyor.

Doğal yöntem istiyorsan, lavanta yağı + aloe vera jeli karışımı da zamanla rahatlatıcı etki yaratıyor. Ama her cilt farklı tepki veriyor, bu yüzden küçük bölgede denemeni tavsiye ederim.

Umarım en kısa sürede rahat edersin. Yalnız değilsin! 💪

Geri
Üst Alt