Saç Derisi Peelingi Gerçekten Gerekli mi, Yoksa Fazla mı Abartılıyor?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç dökülmemi durduramıyorum. Ne şampuan ne serum tam olarak işe yaradı. Bir gün kuaförüm bana, “Sorun saçında değil, derinde. Saç derin tıkalı olabilir, peeling yapmayı dene” dedi. Açıkçası o an şaşırdım. Cilt için peeling duymuştum ama saç derisi için olanını ilk kez işitiyordum.

Araştırınca mantıklı geldi. Kir, yağ ve ürün kalıntıları saç köklerini boğuyormuş. Ama bazı yorumlarda “fazla peeling yapmak deriyi tahriş eder” yazıyor. O yüzden biraz çekiniyorum. Bir yandan ferahlık hissi vaat ediyor, diğer yandan yanlış uygulamada daha fazla dökülme riski var.

Gerçekten bu peeling işleri gerekli mi? Doğru ürün ve sıklıkla yapıldığında saç derisini arındırıp sağlıklı uzamayı destekliyor mu, yoksa gereksiz bir trend mi?

Çözüm
Peeling gerçekten işe yarıyor ama doğru sıklık çok önemli. Ben iki haftada bir yapıyorum. Fazla yaparsan deri koruyucu tabakasını kaybeder. Düzenli yaptığında saç kökleri güçleniyor, kaşıntı tamamen geçiyor.
Saç derisi peelingi düzenli yapıldığında fark yaratıyor. Ben deniz tuzu ve aloe vera jeliyle doğal bir karışım hazırlıyorum. Haftada bir uyguluyorum, fazla yapınca tahriş edebilir. Deri nefes alıyor, saçlarım daha hafif ve canlı hissediliyor. İlk iki haftada dökülme azaldı.

Ben hazır peeling ürünleri denedim ama en iyisi ev yapımı olandı. Kahve telvesiyle hindistan cevizi yağını karıştırıyorum. Dairesel masajla sürüyorum, sonra ılık suyla yıkıyorum. Diplerdeki birikintiler temizleniyor, saç uzaması hızlanıyor. Peeling sonrası nemlendirmeyi unutmamak gerek.

Peeling gerçekten işe yarıyor ama doğru sıklık çok önemli. Ben iki haftada bir yapıyorum. Fazla yaparsan deri koruyucu tabakasını kaybeder. Düzenli yaptığında saç kökleri güçleniyor, kaşıntı tamamen geçiyor.

Çözüm
Eğer saç derin yağlıysa peeling mutlaka denemelisin. Ben elma sirkesiyle arındırma yapıyorum, aynı etkiyi veriyor. Kökler temizlenince saç daha dolgun çıkıyor. Yalnız, hassas deriye sahipsen masajı nazik yapmalısın.

Peeling sonrası saç maskesi uygulamak etkisini katlıyor. Arındırma yaptıktan sonra saç, nemi çok daha iyi emiyor. Ben badem yağı maskesiyle tamamlıyorum. Düzenli bakımın sonucu olarak saçım ilk defa bu kadar sağlıklı görünüyor.

Geri
Üst Alt