Saç Derisi Peelingi Yapan Var Mı, Farkını Gördünüz Mü?

Nuket Yakar

Kayıtlı Üye
Saç derisi peelingi konusu uzun zamandır aklımdaydı ama açıkçası biraz çekinerek yaklaştım. Yüz için peeling tamam ama saç derisi olunca insan ister istemez “ya zarar verirsem” diye düşünüyor. Son dönemde saçlarım çabuk sönüyor, dipler daha çabuk yağlanıyor ve yıkasam bile tam temizlenmemiş gibi hissediyorum. Bu yüzden sorun saç telinden çok saç derisinde olabilir mi diye sorgulamaya başladım.

Peeling yapanların bazıları “oyun değiştirici” diyor, bazıları ise hiçbir fark görmediğini söylüyor. Bu da kafamı daha çok karıştırdı. Ayda bir mi yapılmalı, daha sık mı, yoksa hiç mi gerek yok bilmiyorum. Bir de hazır ürünler mi daha mantıklı, evde yapılanlar mı onu da kestiremiyorum. Yanlış yapıp saç derisini daha hassas hale getirmek istemiyorum.

En çok merak ettiğim şey şu: Gerçekten fark eden bir şey mi bu, yoksa kısa süreli bir ferahlık hissi mi veriyor? Yağlanma, kepek ya da saçın sönmesi gibi sorunlara uzun vadede katkısı oluyor mu? Deneyip düzenli yapanların gerçek yorumlarını duymak istiyorum.

Saç derisi peelingi yapanlar gerçekten farkını gördü mü, yoksa gereksiz bir adım mı?

Saç derisi peelingini ilk kez denediğimde çok büyük bir beklentim yoktu açıkçası. Ama kullandıktan sonra diplerdeki o ağırlık hissi gerçekten azaldı. Ben ayda bir yapıyorum, daha sık olunca saç derim hassaslaşıyor. Bu şekilde kullandığımda yıkama sonrası saç daha ferah duruyor.

Bende fark yaratan şey peelingin düzenli ama seyrek yapılması oldu. İlk uygulamada sadece ferahlık hissediliyor ama birkaç hafta sonra yağlanma süresi uzuyor. Bence burada önemli olan çok sert ürünler seçmemek, saç derisini tahriş etmeden temizlemek.

Benim saç derim kepeğe yatkın, o yüzden peelinge biraz temkinli yaklaşmıştım. İlk denemede mucize beklemedim ama zamanla kaşıntının azaldığını fark ettim. Tek başına çözüm değil ama saç derisi bakımının bir parçası gibi düşünülünce mantıklı geliyor.

Ev yapımı peelingi denemiştim ama ölçüyü tutturmak zor geldi. Hazır ürünlere geçince daha rahat ettim. Ayda bir uygulama bana yeterli oluyor. Sonrasında saç daha geç sönüyor, yıkama araları biraz açıldı diyebilirim.

Bence saç derisi peelingi herkes için şart değil ama ihtiyacı olanlarda fark yaratıyor. Ben ürün kullanan, çabuk yağlanan bir saç yapısına sahibim ve bu yüzden faydasını gördüm. Aşırıya kaçmadan, ihtiyaç oldukça yapılınca daha mantıklı bir bakım adımı oluyor.

Geri
Üst Alt