Saç Derisinde Oluşan Kepek Sorununa Ne Tür Çözümler Bulunabilir?

Yücel

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam!

Bugüne kadar hangi şampuanı kullandıysam, ne kadar saç losyonu denediysem bir türlü saçlarımdaki kepek oluşumunu durduramadım. Artık her şeyi geçtim, saç derime yapışmış olan o yoğun kepek görüntüsünden ciddi şekilde rahatsızlık duymaya başladım.

Son çare olarak DermoTTO losyon denedim. Belki saç derimde egzama benzeri bir durum vardır diye düşündüm. Bu ürünü eczane çalışanı önermişti ama ne yazık ki o da işe yaramadı.

Şimdi artık klasik yöntemlerin dışına çıkmak istiyorum. Belki alternatif çözümler ya da doğal yollarla bu işin üstesinden gelmek mümkün olur ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.

👉 Daha önce kepek sorunuyla mücadele edip başarılı sonuçlar alan oldu mu?
👉 Hangi ürün ya da yöntem gerçekten işe yaradı?
👉 Özellikle saç derisine yapışan kepek konusunda etkili bir çözümünüz varsa çok sevinirim.

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim! 🙏

Görünüşe göre saç derisinde egzama gibi bir durum var gibi görünüyor. Saç derisine ait görseller ekleseydin daha doğru tavsiyelerde bulunabilirdik. Bu durumda, önerim Vichy markasının kepeğe karşı etkili yeşil şişedeki şampuanı olur. Bu şampuan, saçlardaki kepeği kontrol altına almanın yanı sıra saç derisinin sağlıklı gelişimine de destek olacaktır. Doktor tavsiyesiyle kullanıp başarılı sonuç elde eden biri olarak yazmak istedim. Geçmiş olsun.

Aslında Dermotto losyonunu zamanında kullanıp memnun kalmıştım. Demek ki sizin daha etkili ürünlere yönelmeniz gerekiyor. Bence ilk işiniz şampuanınızı değiştirmek ve saçınıza kimyasal şekillendirici ürünler kullanmayı bir süre bırakmak olmalı. Şampuan tavsiyesi olarak da Ducray Dercos'u öneririm. :)

Selam!
Vallahi seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben de yıllarca hangi şampuanı kullansam, ne denesem sonuç alamadım. Kuru kepek değil, saç derisine yapışan, kalın tabakalı kepek sorunum vardı. Sürekli saçımı kaşıyordum, bazen saç telleriyle birlikte dökülüyordu bile.

DermoTTO’yu ben de denedim ama bende de işe yaramadı. En sonunda bir dermatologun önerisiyle şu kombinasyonu uyguladım ve ciddi fayda gördüm:

✅ Ketokonazol içeren şampuan (Konazol veya Nizoral gibi) – haftada 2-3 kez
✅ Duştan sonra saç derime Bepanthol losyonu çok hafif masajla sürdüm
✅ Haftada 1 kez çay ağacı yağı + zeytinyağı karışımını ılık olarak deriye uygulayıp 20 dk beklettim

İlk 2 hafta biraz sabretmen gerekiyor ama 1 ay içinde saç derim normale döndü, kepek tamamen gitti diyebilirim. Üstelik saç derim daha sağlıklı görünüyor artık.

Denemeye değer 💆‍♀️ Geçmiş olsun şimdiden!

Geri
Üst Alt