Saç Derisinde Oluşan Yağlanma Sorununu Nasıl Gideririm?

Mehmet Akif

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Saçlarımı düzenli olarak yıkamama rağmen sürekli yağlanıyor ve saç derimde gün içinde belirgin bir parlama oluşuyor. Özellikle saç diplerimin birkaç saat içinde yağlı görünmesi beni fazlasıyla rahatsız ediyor.

Ne yazık ki bu durum, saçlarım temiz olsa bile kaç gündür yıkanmamış gibi görünmesine neden oluyor. Bu da hem görüntü hem özgüven açısından olumsuz etkiliyor.

Saç sağlığına dikkat eden biri olarak, şimdiye kadar pek çok kaliteli şampuan ve ürün denedim ama kalıcı bir çözüm elde edemedim. Hâlâ saçlarım sanki “yağlı saç bakımı” hiç yapılmamış gibi davranıyor.

Bu nedenle artık doğal yöntemlere yönelmek istiyorum.

👉 Sizce saç derisindeki bu sürekli yağlanmanın nedeni ne olabilir?
👉 Gün içinde yağlı görüntüyü azaltmak veya dengelemek için doğal yöntemler ya da ürünler var mı?
👉 Kendiniz uygulayıp fayda gördüğünüz bakım rutinlerini paylaşır mısınız?

Artık bu sorundan kurtulmak ve saçlarımın daha sağlıklı, temiz görünümlü olmasını istiyorum. Tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum! Şimdiden teşekkür ederim 🌿

Derinlemesine temizleyici bir şampuan yağlı saçlar için etkili olabilir ancak bazen tek başına yeterli olmayabilir. Doğal malzemelerle saç bakımı da önemlidir. Limon suyu, elma sirkesi veya yeşil çay gibi doğal malzemeleri saçınıza uygulayarak yağ dengesini en iyi şekilde sağlayabilirsiniz. Bu doğal malzemeler saç derisindeki yağlanmayı azaltabilir ve saçlarınızın daha temiz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir.

Dışarıdan saçlarına bakım yaparken içeriden de iyi beslenmen gerekiyor. Mesela, düzenli beslenmeye özen göstererek yağlı yiyeceklerden uzak durmalısın. Toplum olarak, patates kızartması ve yağlı kızartmalar tükettiğimiz için saçlarda ve ciltte yağlanma kaçınılmaz oluyor.

Selam,
Benim saçlarım da seninki gibi gün içinde yağlanan, özellikle saç diplerinde parlama yapan tiplerden. Temizledikçe daha çok yağlanıyor gibi hissettiriyordu. Saçlarımı sabah yıkayıp öğleden sonra bakıyorum, yine ağırlaşmış gibi!

Şampuan konusunda senin gibi ben de her şeyi denedim. Ama sonra saç bakım rutinimi tamamen doğal ve basit hale getirdim. Fayda gördüklerim şunlar oldu:

🔹 Haftada 2 kez elma sirkesi + su (1:3 oran) karışımını saç derime spreyledim. Yağı dengeledi, kaşıntıyı da azalttı.
🔹 Duş öncesi 1 saat önce saç diplerime kil maskesi (yeşil kil + su) uyguladım. Yağ dengesini sağlamakta harika.
🔹 Şampuan sonrası saç derime kesinlikle krem ya da başka ürün sürmedim.
🔹 Saç kuruturken çok sıcak ayardan uzak durdum.

2-3 hafta içinde saç diplerim daha geç yağlanmaya başladı, o yapış yapış görüntü ciddi oranda azaldı.

Bence senin de saç derin sadece temizliğe değil, dengeleyici bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir. Sabırla uygularsan işe yarayabilir 💆‍♀️

Geri
Üst Alt