Saç Derisinde Sivilce Çıkması Ne Anlama Gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şeyma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şeyma

Kayıtlı Üye
Geçen ay saçımı yıkarken ense kısmında ağrılı bir şişlik fark ettim. Dokununca acıyordu, sonra anladım ki sivilceymiş. Önce geçer dedim ama birkaç gün sonra başımın başka yerinde de çıktı. Özellikle sıcak duş sonrası kaşınıyor, bazen de iltihaplı oluyor.

İnternette okuyunca iyice korktum. Kimi “hormonel”, kimi “mantar” demiş. Ama dermatoloğa gitmeden kesin bir şey öğrenemedim. Doktor “folikülit” olabileceğini söyledi, yani saç kökü iltihabı.

Meğer bu, sık saç yıkamak ya da yanlış şampuan kullanmaktan da olabiliyormuş. Bazen saç spreyleri bile tetikliyormuş. Şimdi daha dikkat ediyorum ama hâlâ arada çıkıyor.

Sizce saç derisinde sivilce çıkması ne anlama geliyor? Her zaman ciddi bir durum mu, yoksa dönemsel bir şey mi?

Bende de folikülit teşhisi konmuştu. Doktor antibakteriyel şampuan verdi. Düzenli kullandım, tamamen geçti. Kendi kendine sıkmak ya da kaşımak kesinlikle hatalı.

Bazen vitamin eksikliği de sebep olabiliyor. Özellikle B vitamini düşükse cilt bariyeri zayıflıyor. Ben takviye alınca fark ettim.

Benimki kullandığım saç kreminden kaynaklanıyordu. Dip kısmına çok yaklaştırıyordum, meğer gözenekleri tıkıyormuş. Şimdi sadece uçlara sürüyorum.

Çözüm
Ben haftada bir peeling etkili şampuanla saç derisini temizliyorum. Kalıntılar gitmezse iltihap oluyor. Temizlik çok önemli.

Bazı insanlar cilt tipi olarak daha yağlı bir saç derisine sahip. Eğer öyleyse sık sık arındırıcı ürün kullanmak gerekiyor.

Geri
Üst Alt