Saç Derisindeki Kaşıntı Nasıl Geçer? Kalıcı Çözüm Var mı?

Serdar Doğan

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saç derimde ciddi bir kaşıntı problemi yaşıyorum. İlk başta mevsimseldir diye düşündüm ama artık iyice rahatsız edici hale geldi. Özellikle akşamları daha fazla hissediyorum, bazen farkında olmadan sürekli kaşıyorum ve kızarıklık oluyor. Kepek de hafif var ama aşırı değil. Farklı şampuanlar denedim, hatta eczaneden önerilen bir iki ürün de kullandım ama tam anlamıyla geçmedi.

Stresle alakalı olabilir mi diye düşündüm çünkü son zamanlarda iş yoğunluğu da arttı. Bir yandan da kullandığım ürünler mi tetikliyor emin olamıyorum. Duş sıklığımı değiştirdim, sıcak suyu azalttım ama etkisi sınırlı kaldı. Açıkçası artık neyin iyi gelip neyin kötü etkilediğini ayırt edemiyorum.

Bunu yaşayan var mı gerçekten kalıcı şekilde çözen bir şey bulan oldu mu?

Saç derisindeki sürekli kaşıntıyı tamamen ortadan kaldırmanın etkili bir yolu var mı?

Benzer durumu geçen yıl yaşadım. Bende sorun tamamen kullandığım şampuandan kaynaklanıyormuş. Sülfatsız bir şampuana geçince ciddi şekilde azaldı. Bir de duş sonrası saç derisini tamamen kurutmak önemli, nemli kalınca kaşıntı artabiliyor.

Bence stres faktörü çok etkiliyor. Aynı problemi yoğun bir dönemde yaşadım. Dermatoloğa gittim, hafif bir egzama başlangıcı dedi. Medikal şampuan + stres azaldıkça tamamen geçti. Sadece ürün değil yaşam tarzına da bakmak gerekiyor.

Sıcak suyu azaltman iyi olmuş ama belki yeterli değildir. Ben suyu iyice ılık hatta serine yakın kullanmaya başladım, fark etti. Bir de saç derisini çok sert kaşımamak gerekiyor, daha çok tahriş ediyor.

Eğer kaşıntıyla beraber kızarıklık varsa mantar ihtimali de olabilir. Benimki öyle çıktı. Antifungal şampuan kullanınca düzeldi. Kendi kendine geçmeyince doktora görünmek en net çözüm.

Doğal yağlar denedin mi? Hindistancevizi yağı veya çay ağacı yağı karışımı bana iyi gelmişti. Haftada 1 uyguladım, kaşıntı ciddi azaldı. Ama herkesde aynı etkiyi göstermeyebilir.

Geri
Üst Alt