Saç Derisini Beslemek ve Sağlıklı Tutmak İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Hakan Canatar

Kayıtlı Üye
Saç derimi beslemek ve sağlıklı tutmak için hangi besinleri tüketmem gerektiğini öğrenmek amacıyla bu konuyu açtım. Çünkü biliyoruz ki saç dökülmesi, çoğu zaman sağlıksız ve bakımsız bir saç derisinden kaynaklanabiliyor. Yaş ilerledikçe bu olumsuz tecrübeyi yaşamamak, güçlü ve canlı saçlara sahip olmak için şimdiden önlem almak istiyorum. Bu yüzden, kendi bildiklerimin ötesinde, sizlerden de bu konuda fikir almak istiyorum. Saç derisini içeriden beslemek ve saç sağlığını uzun vadede korumak için hangi besinlerden faydalanabilirim?

Saçlarımızın büyük bir kısmı proteinlerden oluştuğu için et ve et ürünlerinde bulunan proteinleri tüketmek önemlidir. Protein bakımından zengin olan tavuk, hindi ve kırmızı et, saç derisini beslemenin yanı sıra vücut gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlar.

Genellikle erkeklerde demir ve çinko eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmesi ve saç derisi problemleri sıkça görülür. Bu durumdan kaçınmak için ben de kabak çekirdeği, kırmızı et, süt ve süt ürünleri ile birlikte yumurta ve deniz ürünleri gibi çinko ve demir açısından zengin besinleri tercih ederim. Bu şekilde, saç derisi sağlığını korumak ve saç dökülmesini önlemek için gerekli olan besinleri almayı amaçlarım.

Aslında, ek olarak A vitamini almayı da kesinlikle unutmamak önemlidir. Arkadaşlar temel besin maddelerinden bahsetmiş olabilir ama A vitamini saç derisi sağlığı için çok önemlidir ve saymakla bitmeyecek kadar faydaları vardır. Bu vitamini en çok havuç, tatlı patates ve ıspanaktan alabilirsiniz.

Geri
Üst Alt