Saç Dökülmesi İçin Denenip Pişman Olunan Tedaviler Hangileri?

Cihan Öztürk

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başlayınca insan ister istemez panik yapıyor. Ben de o dönemde çok fazla şey denedim. İnternette okuduğum, çevremden duyduğum ne varsa “zararı olmaz” diyerek kullandım. Ama sonradan dönüp baktığımda bazılarını gerçekten pişmanlıkla hatırlıyorum. Hem maddi hem de mental olarak yoran şeyler oldu.

Özellikle hızlı sonuç vaat eden ürünler beni daha çok hayal kırıklığına uğrattı. Birkaç ay kullanıp hiçbir fark göremeyince moral daha da bozuluyor. Bazı tedaviler saç derimi tahriş etti, bazıları ise hiçbir etki göstermedi. Keşke baştan daha sakin ve bilinçli ilerleseydim diyorum.

Bu yüzden yeni başlayacak olanların başkalarının pişmanlıklarından ders alması gerektiğini düşünüyorum. Her denenen şey faydalı olmuyor, bazıları gerçekten zaman ve para kaybı.

Saç dökülmesi için deneyip sonradan pişman olduğunuz tedaviler hangileri oldu?

Ben bitkisel karışımlarla çok vakit kaybettim. Aylarca kullandım, hiçbir faydasını görmedim. Keşke daha erken bırakıp başka yollara baksaydım. O süreçte sadece umutlanıp hayal kırıklığı yaşadım.

Oyla 0
Bende en büyük pişmanlık aşırı ürün denemek oldu. Birini bırakıp diğerine geçtim. Saç derim hassaslaştı. Keşke daha sade ilerleseydim.

Oyla 0
Benim pişmanlığım erken pes etmek oldu. Bir şeyi yeterince denemeden bırakmışım. Sabırsızlık da ciddi bir hata.

Oyla 0
En büyük pişmanlığım, başkalarının sonuçlarını kendimle birebir kıyaslamak oldu. Bu beni yanlış kararlar almaya itti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt