Saç Dökülmesi İçin Doktora Gitmeli Miyim?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilgili en çok kafamı kurcalayan soru bu oldu. Bir yandan “herkesin saçı dökülür” diyorum, bir yandan da yaşadığım şeyin sıradan olmadığını hissediyorum. Dökülme bir süredir devam ediyor ve azalmadığı gibi saçlarımın genel görüntüsü de değişmiş durumda. Buna rağmen doktora gitme fikrini sürekli erteliyorum.

Ertelememin sebebi biraz kararsızlık, biraz da korku galiba. “Ya önemli bir şey çıkarsa” düşüncesi var, bir de “ya hiçbir şey yok derlerse” endişesi. İkisi de ayrı ayrı yoruyor. Çevremdekiler genelde ikiye ayrılıyor: biri “hemen git” diyor, diğeri “bekle geçer”. Hangisini dinleyeceğimi bilemiyorum.

Aslında mesele sadece dökülme değil. Belirsizlik insanı daha çok yıpratıyor. Neden döküldüğünü bilmemek, doğru bir şey yapıp yapmadığını kestirememek zihnimi sürekli meşgul ediyor. İnternette okuduklarım ise kafamı daha da karıştırıyor. Herkeste başka bir sebep, başka bir çözüm var gibi.

Belki de doktora gitmek sadece çözüm için değil, içimi rahatlatmak için de gereklidir. Ama bu adımı atmakta zorlanıyorum. Gerçek deneyimler duymak karar vermemi kolaylaştırır diye düşünüyorum.

Saç dökülmesi için doktora gitmekte kararsız kalan ve gittiğinde “iyi ki gitmişim” diyen oldu mu?

Ben çok ertelemiştim ama gidince keşke daha önce gitseydim dedim. En azından neden döküldüğünü öğrendim. Belirsizlik bitince zihnim rahatladı. Tedaviye başlayıp başlamamak bile ikinci planda kaldı, bilgi iyi geldi.

Oyla 0
Gitmeden önce çok korkuyordum. “Boşuna mı gideceğim” diye düşünüyordum. Ama doktor saç döngüsünü anlatınca her şey netleşti. Bazen doktora gitmek çözümden çok sakinleşmek için gerekliymiş.

Oyla 0
Ben de kararsızdım ama dökülme uzayınca gittim. Kan tahlilleri yapıldı, eksikler çıktı. Hepsi düzelince saçlarım da toparladı. Gitmeseydim hâlâ ne olduğunu bilmeden bekliyor olacaktım.

Oyla 0
Doktora gitmek beni psikolojik olarak rahatlattı. “Geçici” kelimesini bir uzmandan duymak çok fark ediyor. Herkesin yorumu yerine tek bir net cevap almak iyi geldi.

Oyla 0
Bence içine sinmiyorsa gitmek gerekiyor. Gitmek her zaman büyük bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Bazen sadece içini rahatlatmak için bile değer. Beklemek beni daha çok yormuştu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt