Saç Dökülmesi İçin Hangi Tedavi Gerçekten İşe Yarıyor?

Sinan Taş

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uğraşmaya başladığımdan beri karşıma çıkan tedavi sayısı beni ciddi anlamda yordu. PRP, mezoterapi, ilaçlar, şampuanlar, vitaminler, eczane karışımları derken hangisinin gerçekten işe yaradığı konusunda kafam tamamen karıştı. Her yöntem için “bende çok işe yaradı” diyen de var, “hiçbir faydasını görmedim” diyen de.

Ben birkaç farklı şeyi denedim. Bazıları dökülmeyi bir süre yavaşlattı gibi hissettirdi, bazıları ise hiçbir etki göstermedi. Ama hangisi gerçekten işe yaradı, hangisi tamamen zamana denk geldi ayırt etmek zor. Çünkü saç dökülmesi zaten yavaş ilerleyen bir süreç ve bu da değerlendirmeyi zorlaştırıyor. Bir yandan da “en etkili yöntem hangisi” sorusunun herkese göre değiştiğini fark etmeye başladım.

Yine de bu kadar seçenek arasında gerçekten işe yarayanlar ile sadece umut satanları ayırmak istiyorum. Deneyimi olanların görüşü bu yüzden benim için çok değerli.

Saç dökülmesi için sizce gerçekten işe yarayan tedavi hangisi oldu?

Bence tek bir “en iyi” tedavi yok. Ben ilaç + destek ürünleriyle dökülmeyi yavaşlatabildim ama tamamen durmadı. Yine de süreci kontrol altına almak bile benim için başarı sayılır.

Oyla 0
PRP ve mezoterapi denedim ama asıl farkı ilaçla gördüm. Destekler tek başına yeterli olmadı. Bence sebebe göre tedavi seçmek çok önemli.

Oyla 0
Benim için en işe yarayan şey sabırlı olmak oldu. Hemen sonuç beklemeyince moral de bozulmuyor. Tedaviler destekliyor ama mucize yok.

Oyla 0
Bence erken başlanan tedaviler daha etkili. Ben geç kaldım ama yine de ilerlemeyi yavaşlatabildim.

Oyla 0
Her yöntemi aynı kefeye koymamak lazım. Bazıları gerçekten işe yarıyor, bazıları tamamen pazarlama.

Oyla 0
Geri
Üst Alt