Saç Dökülmesi İçin Minoxidil Kullanan Erkekler Memnun Mu?

Oktay Demir

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi konusunda en çok karşıma çıkan ürünlerden biri minoxidil oldu. Neredeyse her forumda adı geçiyor. Kimi “hayat kurtardı” diyor, kimi de “bırakınca hepsi geri döküldü” diye yazıyor. Açıkçası kafam karışık. Çünkü düzenli ve uzun süre kullanılması gerektiği söyleniyor ama bırakınca geri dönüyorsa bu ne kadar mantıklı, emin değilim.

Benim dökülmem özellikle tepe bölgesinde başladı ve hafif seyrelme var. Tamamen açılmadan bir şeyler yapmak istiyorum. Ama minoxidil’e başlamak demek uzun vadeli bir taahhüt gibi görünüyor. Ayrıca ilk başta dökülme artırdığı söyleniyor, bu da biraz korkutuyor.

Gerçekten kullanan erkeklerin net ve dürüst yorumlarını merak ediyorum.

Minoxidil kullanan erkekler gerçekten memnun kaldı mı, uzun vadede işe yarıyor mu?

Ben yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. İlk 2 ay ciddi dökülme artışı oldu ama sonrasında tepe bölgesinde belirgin toparlanma gördüm. Mucize değil ama ciddi fark var. Bırakırsan geri dönüyor, o kısmı doğru.

Oyla 0
Minoxidil disiplin işi. Günde iki kez düzenli kullanmazsan sonuç bekleme. Ben ilk başta düzensiz kullandım, hiçbir şey olmadı. Düzenli kullanınca fark gördüm.

Oyla 0
Ön saç çizgisinde çok mucize beklememek lazım. Tepe bölgesi daha iyi cevap veriyor. Ben ön çizgide çok bir değişim görmedim ama tepe toparladı.

Oyla 0
Doktorum minoxidilin saç kökünü canlı tuttuğunu ama bırakınca eski düzene döneceğini söylemişti. Bu beklentiyle başladım ve memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt