Saç Dökülmesi İçin Vitamin Kullanan Erkekler Faydasını Gördü Mü?

Nihat Hancı

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilgili araştırma yaparken vitamin ve takviye konusu hep karşıma çıkıyor. Biotin, çinko, demir, multivitamin derken piyasada inanılmaz fazla ürün var. Ama işin zor kısmı şu: Kullananların yorumları çok karışık. Kimi “hiç işe yaramadı” diyor, kimi de “dökülme durdu” diye anlatıyor. Hangisi gerçek, hangisi placebo ayırt etmek zor.

Benim kafamdaki soru şu: Eğer dökülme genetikse vitaminlerin gerçekten bir katkısı oluyor mu, yoksa sadece eksiklik varsa mı işe yarıyor? Çünkü boşuna aylarca vitamin kullanıp bir şey değişmemesini de istemiyorum.

Bu işi gerçekten deneyimleyen erkeklerin dürüst yorumlarını merak ediyorum.

Saç dökülmesi için vitamin kullanan erkekler gerçekten faydasını gördü mü, yoksa etkisi sınırlı mı kaldı?

Ben vitamin kullandım ama genetik dökülmeyi durdurmadı. Ancak saçlarımın genel kalitesi arttı, daha güçlü hissettirdi. Yani dökülme değil ama saç kalitesi için fayda sağladı.

Oyla 0
Kan tahlili yaptırmadan vitamin almak bence anlamsız. Bende çinko eksikliği vardı, onu tamamlayınca dökülme belirgin şekilde azaldı. Eksiklik varsa işe yarıyor.

Oyla 0
Vitaminler tek başına çözüm değil. Ben bunu yaşayarak gördüm. Ama destek olarak kullanıldığında süreci daha sağlıklı hale getiriyor.

Oyla 0
Bazı vitaminler beklenti yükselttiği için hayal kırıklığı yaratıyor. Ben beklentimi “dökülmeyi durdurur” değil, “destek olur” şeklinde ayarladım.

Oyla 0
Dermatoloğum vitaminlerin mucize olmadığını ama eksiklik varsa mutlaka tamamlanması gerektiğini söylemişti. Bu bakış açısıyla kullandım ve faydasını gördüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt