Saç Dökülmesi Olan Erkekler Haftada Kaç Kez Saç Yıkamalı?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başladıktan sonra en çok kafama takılan konulardan biri yıkama sıklığı oldu. Eskiden hiç düşünmeden her gün yıkıyordum, sonra “çok yıkamak döker” diyenleri duydum ve bu sefer arayı açmaya başladım. Ama bu kez de saçım yağlandı, kaşındı ve sanki daha sağlıksız görünmeye başladı. Hangisi doğru, bir türlü netleştiremedim.

Saç dökülmesi varken yıkadıkça elime gelen saçları görmek moral bozuyor. Bu yüzden bazen yıkamaktan kaçındığım oluyor ama bu sefer de saç derisi rahatsız ediyor. Spor yaptığım günlerde terle birlikte yıkamak zorundayım, diğer günlerde ise “acaba bugün yıkamasam mı” diye düşünüyorum. Yani sürekli bir ikilem içindeyim.

İnternette herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi haftada 2–3 kez yeter diyor, kimisi her gün yıkamanın bir zararı olmadığını savunuyor. Saç tipine göre değiştiği söyleniyor ama pratikte bunu nasıl ayarlayacağımı tam bilmiyorum. Yağlı saç mı, dökülen saç mı öncelik olmalı, karar vermek zor.

Dökülmeyi artırmadan saç derisini de rahat tutacak bir denge arıyorum. En azından yanlış bir şey yapmamak istiyorum.

Saç dökülmesi yaşayan erkekler için ideal saç yıkama sıklığı pratikte nasıl belirlenmeli?

Ben dökülme varken yıkamayı azalttım ama bu sefer kaşıntı arttı. Sonra tekrar daha düzenli yıkamaya başladım. Şunu fark ettim: dökülmeyi yıkama değil, yanlış şampuan artırıyor. Doğru ürünle yıkamak daha önemli.

Oyla 0
Her gün yıkıyorum ve dökülme artmadı. Günlük kullanıma uygun, hafif bir şampuan kullanıyorum. Saçı yağlı bırakmak bana göre daha kötü. Dökülen saç zaten dökülecek, yıkamak sadece ortaya çıkarıyor.

Oyla 0
Ben haftada 3–4 kez yıkamayı denge olarak buldum. Arayı çok açınca saç derisi rahatsız oluyor. Spor yaptığım günlerde mutlaka yıkıyorum, diğer günlerde saçın durumuna göre karar veriyorum.

Oyla 0
Yıkama sıklığı saç tipine bağlı. Yağlıysa daha sık yıkamak gerekiyor. Ben bunu kabul ettim. Yıkamayı azalttıkça dökülme azalmadı, aksine saç derisi daha kötü oldu.

Oyla 0
Bence sayıdan çok düzen önemli. Ben rastgele yıkıyordum, şimdi belli bir düzene oturttum. Saç derisi daha dengeli, dökülme hissi de daha az can sıkıcı hale geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt