Saç Dökülmesine Karşı Bitkisel Ürün Önerisi Olan Var Mı?

Yunus Bülbül

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Uzun süredir saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Özellikle stresli dönemlerde ve mevsim geçişlerinde bu sorun daha da belirginleşiyor. Dermatoloğa gittiğimde bana kimyasal içerikli losyonlar ve vitaminler önerildi ama ben biraz da bitkisel ürünleri denemek istiyorum. Çünkü doğal içeriklerle saç köklerini beslemenin daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum.

İnternette araştırma yaparken çok farklı önerilerle karşılaştım. Kimileri biberiye yağı diyor, kimileri ısırgan otu şampuanı, bazıları da sarımsak özlü ürünler öneriyor. Hatta hindistan cevizi yağıyla masaj yapmanın bile faydalı olduğunu söyleyenler var. Ama açıkçası hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamak zor.

Benim beklentim dökülmeyi tamamen durdurması değil ama en azından azaltması ve yeni çıkan saçların daha güçlü olmasını sağlaması. Aranızda bitkisel ürünlerle saç dökülmesine çözüm bulan var mı? Hangi ürünler veya markalar sizde etkili oldu?

Ben yaklaşık 3 aydır biberiye yağı içerikli bir serum kullanıyorum. Saç derisine düzenli masaj yaptığımda dökülme azaldı. Ayrıca saçlarım daha canlı görünmeye başladı. Tamamen durdurmuyor ama etkisini hissettiriyor.

Oyla 0
Ben ısırgan özlü şampuan kullandım. İlk başlarda çok fark etmedim ama düzenli kullanımda saç derimde ferahlık hissettim ve dökülmede azalma oldu. Bitkisel ürünlerde sabırlı olmak gerekiyor, hemen sonuç beklememek lazım.

Oyla 0
Bir dönem sarımsak özlü şampuan denedim. Kokusu pek hoş olmasa da etkisini gördüm. Saç tellerim biraz daha kalınlaştı. Dökülme tamamen geçmedi ama saçlarım daha sağlıklı görünmeye başladı.

Oyla 0
Ben hindistan cevizi yağı ile haftada bir saç derime masaj yaptım. Saç köklerimin daha güçlü olduğunu hissettim. Ayrıca saçım daha parlak göründü. Bence bitkisel yağları doğru şekilde kullanmak çok faydalı.

Oyla 0
Ben farklı ürünler denedim ama en çok faydayı biberiye + argan karışımlı bir serumdan gördüm. Özellikle stresli dönemlerde dökülmeyi azalttı. Bitkisel ürünler tek başına yeterli değil ama destekleyici olarak işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt