Saç Dökülmesine Karşı Hangi Bitkisel Ürünler İşe Yarıyor?

Volkan Yıldırım

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Son bir yıldır saç dökülmem hızlandı ve özellikle duşta tararken ciddi şekilde saç kaybı yaşıyorum. Dermatoloğa göründüm, genetik dökülme olabileceğini söyledi ama “bitkisel desteklerin saç derisini besleyerek süreci yavaşlatabileceğini” de ekledi. Bunun üzerine araştırma yapmaya başladım.

İnternette en çok karşıma çıkan ürünler arasında ısırgan otu, biberiye yağı, sarımsak özlü şampuanlar ve çörek otu yağı var. Kimisi bu ürünlerin saç köklerini beslediğini, kan dolaşımını artırdığını söylüyor. Bazı kullanıcılar da “sadece saçları parlak gösteriyor, dökülmeye etkisi yok” diyor.

Benim amacım tamamen dökülmeyi durdurmak değil; en azından süreci yavaşlatmak ve kalan saçları daha güçlü hale getirmek. Ancak hangi bitkisel ürünün gerçekten işe yaradığını, hangilerinin sadece ticari amaçla satıldığını ayırt edemiyorum.

Siz hangi bitkisel ürünleri kullandınız, gerçekten faydasını gördünüz mü? Dökülmeye karşı doğal bir çözüm arayanlara ne önerirsiniz?

Saç dökülmem arttığında aktardan aldığım ısırgan otu suyu ile başladım. Haftada 2 kez saç derime masaj yaparak uyguladım. İlk başta pek fark etmedim ama 2. aydan sonra dökülme azaldı. Ayrıca saç derimdeki kaşıntı da geçti. Tamamen çözüm değil ama doğal ve zararsız bir destek oldu. Bence ısırgan otu kesinlikle denenmeli.

Oyla 0
Bir dönem biberiye yağı kullandım. Yağı doğrudan saça sürmek yerine şampuanıma birkaç damla ekledim. Yaklaşık 3 ay sonra saç tellerimin daha güçlü olduğunu hissettim. Dökülme tamamen durmadı ama belirgin şekilde azaldı. Ayrıca saçım daha parlak görünmeye başladı. Bitkisel ürünler sabır istiyor, 1 haftada sonuç beklememek lazım.

Oyla 0
Kuaförüm bana sarımsak özlü şampuan önermişti. Başta kokusu yüzünden tereddüt ettim ama denedim. İlk 1 ayda büyük fark görmedim ama 4. aydan sonra dökülmem azaldı. Saç köklerim daha sağlam hissettirdi. Kokusu zamanla rahatsız etmiyor. Doğal ürünler arasında bence en etkililerden biri sarımsak özlü şampuan.

Oyla 0
Benim tercihim çörek otu yağı oldu. Saç dökülmem başladığında haftada bir kere saç diplerime masaj yaparak uyguladım. 2-3 ay içinde dökülmenin azaldığını gözlemledim. Ayrıca saçım daha parlak hale geldi. Çörek otu yağı biraz ağır ama düzenli kullanımda etkisini gösteriyor. Doğal ürünler arasında en çok faydasını gördüğüm buydu.

Oyla 0
Ben farklı doğal ürünler denedim ama en çok işime yarayan aloe vera jeli oldu. Haftada birkaç kez saç derime sürdüm, 30 dakika bekletip yıkadım. Saç köklerim daha güçlü hale geldi, dökülmem gözle görülür şekilde azaldı. Ayrıca saç derimdeki kuruluk da ortadan kalktı. Aloe vera gerçekten doğal ve etkili bir çözüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt