Saç Dökülmesine Karşı Losyonlar Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Melisa

Kayıtlı Üye
Uzun süredir saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Şampuan değiştirsem de çok fark etmedi. Son zamanlarda en çok karşıma çıkan ürünler saç dökülmesine karşı losyonlar oldu. Kimi kullanıcı “gerçekten işe yarıyor” diyor, kimisi de “sadece reklam” diyor. Açıkçası kafam çok karıştı.

Losyonların saç köklerini besleyerek yeni saç çıkışını desteklediği, var olan saçın dökülmesini azalttığı söyleniyor. Özellikle Bioxcin, Vichy Dercos Aminexil, Ducray Creastim, Phyto, Kerastase Genesis Serum gibi markaların ürünleri çok övülüyor. Ama bu tarz ürünlerde en önemli nokta düzenli ve uzun süreli kullanım. Kullandığında sonuç görmek 1–2 haftada değil, birkaç ayda oluyormuş.

Benim aklıma takılan bir diğer konu da yan etkiler. Bazı ürünlerde saç derisinde kızarıklık ya da kaşıntı olabiliyormuş. Ayrıca “losyonu bırakınca saç dökülmesi yeniden başlıyor” diyen yorumlar da gördüm.

👉 Siz saç dökülmesine karşı losyon kullandınız mı, gerçekten işe yaradı mı?

Ben 3 ay boyunca Vichy Dercos Aminexil kullandım. İlk başta dökülmem devam etti ama ikinci aydan sonra azaldığını fark ettim. Yeni saç çıkışı da oldu. Düzenli kullanmak çok önemli. Bırakınca biraz dökülme geri döndü ama öncekinden daha hafif.

Oyla 0
Bioxcin Forte Losyon kullandım. Bitkisel içerikli olduğu için tercih ettim. Sabırlı olunca işe yarıyor. İlk başta etkisini göremedim ama 2 ay sonunda saçım daha güçlü hissettirdi. Kokusu biraz yoğun ama rahatsız etmiyor.

Oyla 0
Benim favorim Kerastase Genesis Serum. Düzenli 3 ay kullandım, saç dökülmem belirgin şekilde azaldı. Ayrıca saçım daha parlak ve dolgun göründü. Profesyonel ürün olduğu için fiyatı yüksek ama kesinlikle değer.

Oyla 0
Doktorum bana Ducray Creastim önerdi. Kullanımı kolay sprey şeklinde. Yaklaşık 2 ay sonunda bebek saçlarım çıkmaya başladı. Bence losyonlar işe yarıyor ama düzenli ve sabırlı olmak şart.

Oyla 0
Ben bir dönem Phyto Phytolium 4 kullandım. İlk haftalarda etkisini görmedim ama uzun vadede saç tellerim daha kalınlaştı. Dökülme biraz azaldı. Kesin çözüm değil ama destek oluyor.

Oyla 0
Saç dökülmesi için sadece losyon yetmiyor bence. Ben Bioxcin Losyon + Şampuan birlikte kullandım. Tek başına yeterli değil ama ikisi bir arada daha etkili oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt