Saç Dökülmesine Karşı Şampuanlar Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Burcu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 6 aydır ciddi saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Özellikle duş sırasında ve saçımı tararken elimde kalan saç miktarı beni çok korkutuyor. Doktora gittim, strese bağlı olabileceğini söyledi ama aynı zamanda dökülme karşıtı ürünler denememi önerdi. İnternette araştırınca sayısız dökülme karşıtı şampuan gördüm. Kimi biotinli, kimi kafeinli, kimisi de tamamen bitkisel içerikli.

Ama kafamı karıştıran şey şu: Bu şampuanlar gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece saç temizliği mi yapıyorlar? Bazı kullanıcılar “düzenli kullanımda fark ettim” derken, bazıları da “hiç etkisi yok” diyor.

Benim özellikle merak ettiklerim:
  • Şampuan dökülmeyi durdurur mu yoksa sadece destekleyici midir?
  • Hangi markaların gerçekten işe yaradığını deneyimleyen oldu mu?
  • Etki görmek için ne kadar süre kullanmak gerekir?
Bence saç dökülmesi çok kişisel bir sorun. Kiminde vitamin eksikliği, kiminde hormonal, kiminde de tamamen stres kaynaklı olabiliyor. O yüzden tek başına şampuanla çözülür mü emin değilim. Ama saçlarımı daha güçlü, daha hacimli ve sağlıklı göstermesi bile benim için değerli olur.

Aranızda dökülme karşıtı şampuan kullanan varsa, lütfen kendi deneyimlerinizi paylaşın. Çünkü yeni bir ürün almadan önce gerçek kullanıcı yorumlarını görmek istiyorum.

Ben yaklaşık 3 aydır biotin ve kafein içeren bir dökülme karşıtı şampuan kullanıyorum. İlk başta etkisini göremedim, ama sabırlı olmak gerekiyor. 2. aydan sonra duşta elime gelen saç miktarı belirgin şekilde azaldı. Tabii ki tamamen durdurmadı ama %40 civarında azalma oldu diyebilirim. Yanında vitamin takviyesi de aldım, ikisi birlikte daha iyi sonuç verdi. Yani şampuan tek başına mucize değil ama doğru ürün ve düzenli kullanımda etkisini görebiliyorsun.

Benim saçım ince telli ve çok dökülüyordu. Dermatoloğum bana dökülme karşıtı özel bir eczane şampuanı önerdi. 4 ay düzenli kullandım. Saçımın dokusu kalınlaştı, eskisi kadar incelmedi. Dökülme tamamen bitmedi ama azaldı. Ayrıca saçım daha parlak ve kolay taranır hale geldi. Bence bu şampuanlar tek başına çözüm değil, yanında düzenli beslenme ve stres kontrolü de gerekiyor. Ama yardımcı olarak etkili oluyorlar.

Ben doğal içerikli bir şampuan denedim, içinde argan yağı ve keratin vardı. Saçım yumuşadı, hacimli göründü ama dökülme konusunda çok büyük bir fark yaratmadı. Yine de saçımın daha güçlü hissettirdiğini söyleyebilirim. Bence bu tarz ürünler destekleyici, ama dökülmenin sebebine göre etki gösteriyor. Eğer sorun vitamin eksikliğindense şampuan tek başına yeterli olmuyor.

Ben uzun süre dökülme karşıtı farklı şampuanlar denedim. Bazılarında hiç fark görmedim, bazılarında ise 2 ay sonra etkisini hissettim. En çok işime yarayan kafeinli olan oldu. Saç derimde kan dolaşımını artırıyor gibiydi, saçım daha canlı görünüyordu. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı da azalttı. Dökülmem %50 azaldı diyebilirim ama tamamen durmadı. Bence şampuan kesinlikle tek başına mucize değil ama düzenli kullanımda çok iyi destek sağlıyor. Özellikle saç serumuyla birlikte kullandığında etkisi daha fazla oluyor.

Geri
Üst Alt