Saç Düzleştiricisi İle Dalga Nasıl Yapılır?

Berilay

Kayıtlı Üye
Düzleştiriciyle saçta dalga yapmak aslında düşündüğümden daha kolay çıktı. İlk başta sadece düzleştirmek için kullanıyordum ama sonra farklı teknikleri öğrenince düzleştiriciyle çok doğal plaj dalgaları elde edebileceğimi fark ettim.

Saçımı önce tamamen kurutup taradıktan sonra ısıya karşı koruyucu uyguluyorum. Küçük tutamlar alıp düzleştiriciyi hafifçe aşağı doğru kaydırırken bileğini hafifçe sağa-sola çevirmen yeterli oluyor. Bu hareketle saçta düz ama hafif kırıklı dalgalar oluşuyor. Daha salaş bir görünüm için tutamları farklı yönlere çevirmek gerekiyor.

En çok hoşuma giden şey, dalgaların çok doğal görünmesi. Maşadaki gibi sert ve belirgin değil; daha yumuşak, sanki saçın kendi yapısıymış gibi duruyor. Eğer biraz tuz spreyi ya da hafif saç spreyi uygularsan, dalgalar çok daha uzun süre kalıyor.

👉 Siz düzleştiriciyle yaptığınız dalgalarda hangi teknikleri uyguluyorsunuz?

Ben en çok plaj dalgası için düzleştiriciyi kullanıyorum. Küçük küçük hareketlerle sağa sola çevirmek yetiyor. Biraz deniz tuzu spreyi sıktığımda inanılmaz doğal duruyor.

Oyla 0
Düzleştiriciyle dalga bana her zaman daha pratik geliyor. Maşa gibi uğraştırmıyor, hem de daha salaş bir tarz oluyor. Benim saçım kalın telli olduğu için çok kalıcı da oluyor.

Oyla 0
Saçım çok düz olduğu için dalga yaparken zorlanıyordum ama düzleştiriciyle farklı yönlere çevirince gerçekten doğal bir hava yakaladım. Üstelik 10 dakikada bütün saçımı bitirebiliyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt