Saç Düzleştiricisi İle Kıvırcık Saç Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Sinem

Kayıtlı Üye
Kıvırcık saçlara sahip olmak hem çok güzel hem de zor. Doğal bukleler harika görünse de kabarma, elektriklenme ve kontrol zorluğu da beraberinde geliyor. Benim saçım dalgalı ama arkadaşım kıvırcık saçlı ve her zaman düzleştiriciyle uğraşıyor.

Kıvırcık saç düzleştiriciyle düzleştirilirken en önemli nokta saçın tamamen kuru olması ve öncesinde mutlaka ısıya karşı koruyucu ürün kullanılması. Ayrıca saç küçük tutamlar halinde ayrıldığında sonuç çok daha düzgün oluyor. Büyük parçalar halinde düzleştirmeye çalışmak hem zaman alıyor hem de dalgaları tam açmıyor.

Bir diğer püf noktası ise sonrasında yapılan bakım. Düzleştirilmiş kıvırcık saçın kalıcı olması için hafif saç spreyi veya serumla desteklemek şart. Aksi halde nemli havada anında kabarıyor. Ayrıca çok yüksek ısı yerine orta derecelerde işlem yapmak saç sağlığı için daha güvenli.

👉 Siz kıvırcık saçınızı düzleştirirken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Benim saçım kıvırcık ve düzleştirici kullanmak oldukça zaman alıyor. Ama küçük tutamlarla çalışınca sonuç daha düzgün oluyor. Sonrasında nemlendirici bir bakım kremi sürüyorum, kabarmasını önlüyor.

Oyla 0
Kıvırcık saç düzleştirmek gerçekten zor. Ben önce fön makinesiyle kabalığını alıyorum, sonra düzleştiriciye geçiyorum. Böyle olunca hem daha hızlı hem de daha kalıcı oluyor.

Oyla 0
Benim için en kritik nokta ısı kontrolü. Çok yüksek ısıda düzleştirmek saçı mahvediyor. Orta derecede, sabırlı bir şekilde düzleştirmek hem saçı koruyor hem de sonucu güzel yapıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt