Saç Düzleştiricisi İle Saç Nasıl Daha Uzun Süre Düz Kalır?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Saç düzleştiricisiyle saçını düzleştirmek kolay görünebilir ama asıl mesele bu görünümün gün boyu kalıcı olmasıdır. Benim saçlarım oldukça dalgalı ve kabarmaya meyilli, o yüzden sabah evden çıkarken dümdüz yaptığım saçlar öğleye doğru dalgalanmaya başlıyor. Özellikle nemli havalarda düz saç hayal oluyor.

Çeşitli yöntemler denedim. Öncelikle saçımı düzleştirmeden önce ısıya karşı koruyucu ve düzleştirici etkili krem sürmek işin temel adımı. Ayrıca saçımı her zaman tamamen kuruttuktan sonra düzleştiriyorum; nemli saçla yapılan işlem asla kalıcı olmuyor. Düzleştirme işleminden sonra ise mutlaka saçımı ikiye ayırıp ufak tutamlarla çalışıyorum. Böylece her tel daha düzgün oluyor.

Kalıcılığı artıran bir diğer yöntem de son adımda saç spreyi ya da hafif bir yağ bazlı serum kullanmak. Ama dikkat etmek lazım; fazla ürün saçı ağırlaştırıp çabuk yağlı gösterebiliyor. Benim en çok işime yarayan taktik, düzleştirdikten sonra saçımı bir süre serbest bırakmak ve sıcaklığıyla oynatmamak oldu. Soğuyup sabitlenince şekil daha uzun süre kalıyor.

👉 Siz düzleştiriciyle yaptığınız saçın kalıcı olması için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?

Ben saçımı düzleştirmeden önce her zaman kurutma makinesiyle iyice kurutuyorum. Nemli saçta yapılan düzleştirme kesinlikle tutmuyor. Sonrasında düzleştiriciyle küçük tutamlar halinde çalışıyorum. En sonunda hafif bir sabitleyici sprey sıktığımda saçım akşama kadar düz kalıyor.

Oyla 0
Saçım çok kabarık olduğu için düz halini korumak benim için zor. Ben kuaförümün önerisiyle düzleştirmeden önce keratin içeren serum kullanıyorum. Bu hem saçımı besliyor hem de düzleştirmenin kalıcılığını artırıyor. Gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Benim çözümüm saçımı düzleştirdikten sonra soğuk hava üfleyen fönle üzerinden geçmek oldu. Bu yöntemle düz görünüm adeta sabitleniyor. Ayrıca tuz spreyi değil ama hafif parlaklık veren bakım yağları da saçın gün boyu elektriklenmesini önlüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt