Saç Düzleştiricisi İle Saç Nasıl Hacimli Gösterilir?

Sevim Tezcan

Kayıtlı Üye
Düzleştirici denilince akla hep dümdüz, sönük saçlar geliyor ama aslında doğru teknikle saç çok daha hacimli gösterilebiliyor. Benim saçlarım ince telli olduğu için düzleştirdiğimde bazen iyice yapışıyor ve hacimsiz görünüyor. Bu da açıkçası hoşuma gitmiyor.

Deneme yanılma ile bulduğum yöntemlerden biri düzleştiriciyi sadece saçın diplerine hafifçe değdirip uçlara doğru kıvırmak. Böylece saç daha dolgun görünüyor. Ayrıca saçımı tamamen dümdüz yapmak yerine düzleştiriciyi kullanırken uçları hafif dışa doğru kıvırıyorum. Bu da saça daha hareketli bir görünüm katıyor.

Bir diğer püf noktası da saçın tamamen kuru olması ve işlem öncesi hacim veren köpük kullanmak. Ben özellikle saçımı düzleştirdikten sonra başımı öne eğip saç spreyi sıkıyorum. Böylece saçım gün boyu daha kabarık ve hacimli duruyor.

👉 Siz düzleştiriciyle saçınızı düzleştirirken hacimli göstermek için hangi teknikleri uyguluyorsunuz?

Ben saçımı düzleştirdikten sonra uçlarını içe ya da dışa kıvırıyorum. Böyle olunca saçım çok daha hareketli ve hacimli görünüyor. Düzleştiriciyi dümdüz kaydırmak yerine hafif açılarla kullanmak gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
İnce telli saçlarda hacim yaratmak zor ama imkânsız değil. Ben düzleştiriciyle saçımı düzleştirdikten sonra diplerine biraz kuru şampuan sıkıyorum. Hem yağlı görünümü alıyor hem de saçım daha kabarık duruyor.

Oyla 0
Benim saçım da düzleştikten sonra yapışıyor. O yüzden düzleştiriciyle sadece uçlara şekil veriyorum, tamamen dümdüz yapmıyorum. Sonrasında parmaklarımla saçımı açınca daha doğal bir hacim oluşuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt