Saç Ekimi Kaç Saat Sürer, Tek Günde Biter Mi?

Arda Kılıç

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmayı düşünen biri olarak en çok merak ettiğim konulardan biri işlemin ne kadar sürdüğü. Bazı yerlerde “tek günde bitiyor” deniyor, bazıları ise “çok uzun sürüyor, tüm gününü alıyor” diyor. Açıkçası saatlerce süren bir işlem gözümü biraz korkutuyor.

Ekim süresinin greft sayısına göre değiştiğini biliyorum ama bu pratikte nasıl oluyor tam kestiremiyorum. Sabah girip akşam mı çıkılıyor, yoksa gün içinde bölünüyor mu? Tuvalet, yemek, dinlenme gibi aralar veriliyor mu, yoksa kesintisiz mi devam ediyor, bunları merak ediyorum. Uzun süre aynı pozisyonda kalmak zor mu, onu da düşünüyorum.

Bir de tek günde bitip bitmediği konusu önemli. İşten izin alacak olanlar için bu ciddi bir detay. Bazı kliniklerin iki güne böldüğünü duydum. Bu durum normal mi, yoksa greft sayısı fazlaysa mı oluyor, emin değilim.

İşin içine girince insan daha net bilmek istiyor. “Giderim yaptırırım çıkarım” mı, yoksa mental olarak uzun bir güne mi hazırlanmak gerekiyor, bunu anlamaya çalışıyorum.

Saç ekimi kaç saat sürer, işlem gerçekten tek günde tamamlanır mı?

Benim ekimim yaklaşık 7 saat sürdü. Sabah girdim, akşam çıktım. Aralarda yemek ve kısa molalar verdik. Beklediğimden daha rahat geçti ama günün uzun olduğunu bilerek gitmek gerekiyor.

Oyla 0
Greft sayısı çoksa süre uzuyor. Bende 4500 greft ekildi, neredeyse 8 saate yakın sürdü. Tek günde bitti ama akşam ciddi yorgunluk oluyor.

Oyla 0
Benimkini iki güne böldüler. İlk gün alım, ikinci gün ekim yapıldı. Açıkçası bu bana daha rahat geldi, tek günde bitirmeye çalışmak zorlayıcı olabiliyor.

Oyla 0
Saç ekimi genelde 6–8 saat sürüyor ve çoğu zaman tek günde bitiyor. Greft sayısı fazlaysa ya da planlama öyleyse iki güne bölünebiliyor, bu da gayet normal.

Oyla 0
Geri
Üst Alt