Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Bir süredir saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum ama kafamda en çok takıldığım şey operasyonun süresi. Kimisi 4-5 saat sürdü diyor, kimisi 8-9 saat diyor. Açıkçası o kadar uzun süre aynı pozisyonda kalmak bana biraz zor geliyor. Zaten iğnelerden çok hoşlanmam, bir de saatlerce kafada işlem yapılması nasıl bir deneyim olur, merak ediyorum.

Bazı klinikler FUE için “ortalama 6-8 saat sürer” derken, DHI için “biraz daha uzun sürebilir, 8-10 saat arası sürebilir” diye bilgi veriyor. Ama bazı forumlarda “benim sadece 4 saat sürdü” diyenleri de gördüm. Bu süre neden bu kadar değişiyor? Ekim yapılacak greft sayısı mı etkiliyor, yoksa doktorun çalışma hızı mı?

Ayrıca operasyonda uyuyor muyuz yoksa tamamen uyanık mı oluyoruz? Bazıları lokal anestezi yapıldığını söylüyor, yani o kadar saat boyunca yatmak ne kadar zor olabilir? Bir de merak ettiğim şu: Operasyon sırasında can çok yanıyor mu yoksa sadece iğne anında mı acı oluyor?

Kendi adıma çok uzun sürmesinden korkuyorum çünkü daha önce ufak bir diş operasyonunda bile sıkılmıştım. Saç ekimi çok daha uzun sürüyor. Aranızda yaptıranlar bu süreci nasıl geçirdi? Saatlerce aynı yerde yatmak sıkıntı yarattı mı, yoksa düşündüğüm kadar zor değil miydi?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle kaç saat sürdü, nasıl geçti, hangi yöntemi seçtiniz gibi detayları merak ediyorum.

Benim ekim yaklaşık 6 saat sürdü. İlk 2 saat biraz iğne kısmı zorladı ama sonrasında neredeyse hiç acı hissetmedim. Kulaklık takıp müzik dinledim, hatta bir ara uyumuşum. Operasyon uzun ama ekip deneyimli olunca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Tabii sabırlı olmak gerekiyor, özellikle sırtüstü uzun süre yatmak biraz zorlayabiliyor ama sonuç güzel olunca değiyor.

Oyla 0
Benim operasyon tam 7 saat sürdü, yaklaşık 4200 greft ekildi. İlk başta “bu kadar saat nasıl geçecek” diye çok korkmuştum ama doktor ve ekip çok rahattı, sürekli iletişim halinde olunca zaman geçti gitti. İşlem sırasında sadece lokal anestezi iğnesi biraz canımı acıttı, onun dışında ciddi bir ağrı yaşamadım. Bence saat konusuna fazla takılmayın, güzel bir sonuç için o süreye değer.

Oyla 0
Bende süreç biraz daha uzun sürdü, 8 saat falan oldu. Başlarda kolaydı ama sonlara doğru biraz sırtım ağrıdı. Yine de aralarda mola veriyorlar, tuvalet veya yemek ihtiyacınızı karşılıyorsunuz. İşlem esnasında uyumadım ama telefonla uğraştım, dizi izledim. Açıkçası düşündüğüm kadar zorlayıcı olmadı. Sonuçlar da şimdilik güzel gidiyor, bence sabırlıysanız sorun yok.

Oyla 0
Benim ekim sürem toplam 9 saat sürdü çünkü 5000 greft ekildi. Açıkçası biraz uzun geldi ama aralarda kısa molalar verdik. İlk 2 saat lokal anestezi can yaktı, sonrasında pek bir şey hissetmiyorsunuz. Yine de uzun süre aynı pozisyonda kalmak sırtı ağrıtıyor, o kısım zorladı. Eğer greft sayınız azsa süre kısalıyor, ben de o yüzden uzun beklemek zorunda kaldım.

Oyla 0
Arkadaşım bence operasyon süresi kişiden kişiye göre değişiyor. Benim 7,5 saat sürdü ama çok konforlu geçti, çünkü doktor ve ekibi sürekli ilgilendi. Netflix açtım, biraz sohbet ettik, zaman daha hızlı geçti. Yani korkmanıza gerek yok, günün sonunda aynaya baktığınızda “iyi ki yapmışım” diyorsunuz. Bence asıl dikkat etmeniz gereken şey, doktorun ekibiyle uyum içinde çalışması.

Oyla 0
Geri
Üst Alt