Saç Ekimi Sonrası Dermaroller Kullanmak Doğru mu? Deneyimi Olan Paylaşabilir mi?

Tahir İskenderli

Kayıtlı Üye
Geçenlerde saç ekimi yaptırdım ve şimdi sonuçları merakla bekliyorum. Doktorum, ekim sonrası için belirli bakım adımları önerdi. Ancak bir arkadaşım, dermaroller kullanmanın saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Bu konuda pek bilgim yok ve açıkçası dermaroller kullanmanın ekim yapılan saç köklerine zarar verip vermediğinden emin değilim.

Saç ekimi sonrası dermaroller kullanan var mı?
Gerçekten faydasını gördünüz mü, yoksa iyileşme sürecine olumsuz etkisi mi oldu?
Ekimden sonra dermaroller kullanmaya başlamadan önce hangi süreyi beklemek ve nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 🙏

Merhaba, ben de yaklaşık 6 ay önce Antalya'da saç ekimi yaptırdım. Şu ana kadar sonuçlarım oldukça iyi gidiyor, ama dermaroller kullanma konusunda ben de tereddüt ettim. Doktorum iyileşme sürecini hızlandırmak adına bana dermaroller kullanımını yasaklamıştı. Çünkü yeni ekilen saç köklerinin henüz yerleşmesi için zamana ihtiyacı var ve dermaroller gibi cihazlar bu süreçte baskı yaparak zarar verebilir.

Bu yüzden, ekimden hemen sonra dermaroller kullanmak yerine doktorun önerdiği bakım yöntemlerine odaklanmak çok daha önemli. Bir süre sabırlı olman gerektiğini düşünüyorum. Tabii, ilerleyen zamanlarda ekim bölgesi tamamen iyileştikten sonra dermaroller kullanmanın faydalı olabileceği söyleniyor. Ama şu an için bence sabırla beklemek en doğrusu.

Daha farklı deneyimler yaşayan varsa, yardımcı olurum!

Oyla 0
Geri
Üst Alt