Saç Ekimi Sonrası Dökülme Normal Mi, Ne Zaman Durur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Naim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Naim

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmadan önce şok dökülme konusunu okumuştum ama bu kadar moral bozucu olacağını tahmin etmemiştim. Ekimden sonra ilk ay her şey yolundaydı, ikinci ayın sonuna doğru saçlar resmen avuç avuç gitmeye başladı. Aynaya baktığımda ekimden önceki halimden bile daha seyrek göründüğüm günler oldu. Şu an 3.5 aydayım ve dökülme hâlâ tam olarak bitmiş değil.

Klinik bunun normal olduğunu, köklerin içeride sağlam kaldığını söylüyor ama insan görünene bakıyor. Özellikle ön çizgide dökülenleri görünce ister istemez panik yapıyorum. Forumlarda kimi “4. ayda bitti” diyor, kimi “6. aya kadar sürdü” diyor. Bu belirsizlik de insanı yıpratıyor. Sürekli saçımı kontrol eder hâle geldim, bu da psikolojik olarak yoruyor.

Saç ekimi sonrası bu kadar yoğun dökülme yaşamak gerçekten normal mi ve ne zaman rahatlamak gerekir?

Evet normal. Benim dökülme 4. ayın ortasına kadar sürdü. O dönem çok moralim bozulmuştu ama sonradan çıkan saçları görünce rahatladım. Şu an 9. aydayım ve iyi ki sabretmişim diyorum.

Oyla 0
Dökülme herkes için aynı zamanda bitmiyor. Saç yapısı, ekilen greft sayısı etkiliyor. Klinik doğru söylüyorsa kökler yerindedir. Görüntüye fazla takılmamak lazım ama zor olduğunu biliyorum.

Oyla 0
Ben dökülme döneminde şapkasız dışarı çıkmıyordum. Psikolojik tarafı gerçekten zor. Ama dökülme durduktan sonra çıkışları görmek insanın moralini toparlıyor.

Oyla 0
Forumlarda okuduklarını birebir kendine uyarlama. Herkesin süreci farklı. 3–4 ay bu işte hâlâ erken dönem sayılıyor.

Oyla 0
Eğer dökülme sonrası kızarıklık, ağrı yoksa büyük ihtimalle her şey yolundadır. Ben de aynı süreçten geçtim, zamanla düzeldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt